- 31.01.16 02:06#1Правили ли сте френски макарони?Правили ли сте френски макарони? Толкова много ми харесват на снимки,но все още не съм ги приготвяла.Има ли някаква тънкост при правенето им. Вие в какви цветове обикновени ги шарите? ОтговорОтговор с цитат
- 03.02.16 08:47#2от: Правили ли сте френски макарони?В рецептата за френски макарони която току-що качих съм използвала бял ганаш за слепване или с други думи бял шоколад, сметана и малко бренди. Пропорции - 300 гр.бял шоколад на копчета, 180 мл сметана и 2 с.л бренди.
Но в Интернет има десетки кремове които човек може да си хареса според личния му вкус ОтговорОтговор с цитат - 04.02.16 07:48#3от: Правили ли сте френски макарони?Благодаря на Нина Иванова за рецептата, определено ми хареса и ще я направя!ОтговорОтговор с цитат
- 19.02.16 09:35#4от: Правили ли сте френски макарони?Даже не бях чувала за френски макарони :y: сега потърсих в гугъл и ми се виждат страшно интересни :y:ОтговорОтговор с цитат
- 19.02.16 09:41#5от: Правили ли сте френски макарони?Не никога. :blush:ОтговорОтговор с цитат
- 20.02.16 08:24#6от: Правили ли сте френски макарони?И аз не съм правила ,но може и да опитам тези сладки -изглеждат добре :wink:ОтговорОтговор с цитат
- 20.02.16 04:11#7от: Правили ли сте френски макарони?Не знаех, че се казват така, но изглеждат доста вкусни и не бих отказала да ги опитам. :y:ОтговорОтговор с цитат
- 25.02.16 01:17#8от: Правили ли сте френски макарони?не съм приготвяла, бих те ли качили още рецепти за тяхОтговорОтговор с цитат
- 28.03.16 01:19#9от: Правили ли сте френски макарони?Правя често френски макарон. Качила съм тук рецепта и снимки. Прекрасно сладко изкушение е това, "френски макарон" Не е труден за изпълнение, просто трябва да се следи строго грамажа на продуктите и техниката на "сгъване " на бадемовата паста. Купих си и съответната подложка за макарон за да не чертая кръгчета на хартията за печене. Май това най-много време ми отнемаше. :wink: Рецептата е лесна и не е трудоемка. Има много видеоматериали из интернет пространството за точната направа на макарон. Препоръчвам да се изгледа материала от joy of baking. Прекрасно е показано точно как се постига техниката.ОтговорОтговор с цитат
- 15.04.16 06:19#10от: Правили ли сте френски макарони?Все още не съм приготвял.ОтговорОтговор с цитат
- 20.04.16 10:41#11от: Правили ли сте френски макарони?Да, много често правя френски макарон. Точно така ѝ се нарича - Френски макарон, Джимиле. Специализирала съм се, важното е продуктите да се измерват с електр. кантар, да минат през блендер, да се пресеят няколко пъти състамките, но най-важното е "сгъването " на това белтъчно-бадемово тесто. Там е хитринката и ако не се направи по правилния начин бисквитката -макарон няма да "вдигне" краче, а ще си остане една бадемова ореховка, което не се търси в дадения случай. Пълнежите са най-различни от маслен крем, през конфитюр, до само шоколад. При моите рецепти има качена такава вкл. и снимка как точно ги правя и как точно изглеждат. С маслен-шоколадов крем са. Най-хубави са на следващия ден, когато вече мъничко са омекнали и се усеща това прекрасно бадемово-белтъчно изпечено тесто.ОтговорОтговор с цитат
- 05.05.16 03:12#12от: Правили ли сте френски макарони?Все още не съм правила.ОтговорОтговор с цитат
- 05.05.16 03:12#13от: Правили ли сте френски макарони?Интересни са.ОтговорОтговор с цитат
- 24.09.16 09:42#14от: Правили ли сте френски макарони?Не, но виждам че в последно време е мн.актуална, интересна, често срещана.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest