- 01.02.16 07:33#1Характерна рецепта за вашия край?За Карловският край съм чувала и опитвала рецептата Печен боб с ориз във фурна, но аз самата не съм я готвила.ОтговорОтговор с цитат
- 01.02.16 02:42#2от: Характерна рецепта за вашия край?Родом съм от северозападна България. Там много тачиме чушките пълнени с боб. В югозападна България често ми казват, че не са яли такива ОтговорОтговор с цитат
- 01.02.16 02:47#3от: Характерна рецепта за вашия край?Кисело зеле със свинско запечено във фурна. (Колденска манджа)ОтговорОтговор с цитат
- 01.02.16 02:50#4от: Характерна рецепта за вашия край?За югозападна България е характерно ястието - "Кавърма по Радомирски".ОтговорОтговор с цитат
- 01.02.16 03:26#5от: Характерна рецепта за вашия край?За югоизточна България е характерна рибената чорба.ОтговорОтговор с цитат
- 02.02.16 01:50#6от: Характерна рецепта за вашия край?Варени картофи с чесново мляко.ОтговорОтговор с цитат
- 02.02.16 11:09#7от: Характерна рецепта за вашия край?свински уши с лукОтговорОтговор с цитат
- 02.02.16 02:26#8от: Характерна рецепта за вашия край?Тетевенска саламура(рибена чорба) ОтговорОтговор с цитат
- 02.02.16 03:42#9от: Характерна рецепта за вашия край?bananka :свински уши с лук
От къде е това?ОтговорОтговор с цитат - 02.02.16 03:59#10от: Характерна рецепта за вашия край?И при нас в Ямболския край ушите и патешлите сърца на скара са на почит. ОтговорОтговор с цитат
- 02.02.16 04:06#11от: Характерна рецепта за вашия край?Старозагорския )) тук почти във всяка кръчма предлагат такова мезе- свински уши на скара с лук, овкусяваш със соев сос и лимонов стават страшна вкусотия.ОтговорОтговор с цитат
- 02.02.16 04:07#12от: Характерна рецепта за вашия край?Сетих се,понеже като учих във Варна първите вечери като излизах по заведения с приятели дори ме гледаха супер странно като задам въпроса си дали предлагат свински уши.ОтговорОтговор с цитат
- 02.02.16 04:08#13от: Характерна рецепта за вашия край? И свински бузи пекът при нас.ОтговорОтговор с цитат
- 02.02.16 04:11#14от: Характерна рецепта за вашия край?Спомням си бяхме седнали една вечер на "Албата" , всички които са ходили там (бирария във Варна) знаят че там са с много богато меню, само мляко отт пиле нямат ) та сядаме и аз чета всякакви мезета и решавам да питам, не виждам менюто при което сервитьорката ме изгледа сякаш се подигравам с нея, а съквартирантите ми (които са от Разградския край,също не бяха чували) се изсмяха.. Не след дълго родителите ми идваха да ме видят и ме питаха дали ми трябва нещо и аз накарах баща ми който е майстор на ушите да направи и донесе... общо взето омаха цяла тенджера от чудното мезе ОтговорОтговор с цитат
- 02.02.16 04:13#15от: Характерна рецепта за вашия край?много се отплеснах, та ако някой иска да пробва рецепта за свински уши на скара- най добре първо да се сварят но внимавайте да не ги преварите, овкусете ги с соев сос и ги изпечете на скарата, най-добре е да ги нарежете на ивици така добре ще поеме от подправката... сервира се с нарязан лук, страшно мезе е за червено вино или бираОтговорОтговор с цитат
- 02.02.16 04:25#16от: Характерна рецепта за вашия край?Точно така ги правим и ние, ако са преварени се залепят на скарата.Сервираме ги в един полумесец от лук пълен със шарена сол или пикантина.МММмм че ми се прияде...Утре ще си направим. ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest