- 03.02.16 12:06#1Правите ли тулумби в къщи?Правите ли тулумби в къщи и по каква рецепта? Много ги обичам, но рядко ги приготвям.ОтговорОтговор с цитат
- 03.02.16 09:37#2от: Правите ли тулумби в къщи?Преди години съм правила и ми се получаваха/ но не помня по коя рецепта - може би от Техникума/, и преди около месец намерих рецепта от сайт, но явно при мен нещата не се получиха. Самото тесто ми стана лепкаво и не можеше да се шприцоват, затова с една лъжица ги оформих и пекох в тава. Ще следя и аз темата и пак ще пробвам.ОтговорОтговор с цитат
- 03.02.16 04:40#3от: Правите ли тулумби в къщи?Не са ми любими затова нито правя,нито купувам ОтговорОтговор с цитат
- 03.02.16 04:44#4от: Правите ли тулумби в къщи?Все се каня да направя и така и не се наканвам Аз много ги обичам, но ми се струва, че ще падне голяма играчка и затова си ги купувам готови, когато ми се дояде.ОтговорОтговор с цитат
- 03.02.16 09:24#5от: Правите ли тулумби в къщи?Правила съм и се получи добре.ОтговорОтговор с цитат
- 04.02.16 08:08#6от: Правите ли тулумби в къщи?Баба ми прави хубави толумбички, ще се поинтересувам за рецептата и скоро ще я кача.ОтговорОтговор с цитат
- 05.02.16 08:05#7от: Правите ли тулумби в къщи?Лидия-Гери, тестото се втечнява, когато яйцата дойдат вповече или не се добавят постепенно. А след като си ги изпекла, направо са си станали еклери.ОтговорОтговор с цитат
- 07.02.16 03:47#8от: Правите ли тулумби в къщи?Аз също съм правила и се получиха супер.ОтговорОтговор с цитат
- 07.02.16 03:47#9от: Правите ли тулумби в къщи?Аз също съм правила и се получиха супер.ОтговорОтговор с цитат
- 07.02.16 03:58#10от: Правите ли тулумби в къщи?да, но по - често приготвям еклериОтговорОтговор с цитат
- 08.02.16 01:20#11от: Правите ли тулумби в къщи?Никои не е написал сполучливата си рецепта за тулумби тук. При мен може би яйцата са били повече от необходимото, но все пак ги опекох в тава и залях след това със сироп и пак се получи нещо.ОтговорОтговор с цитат
- 14.02.16 03:50#12от: Правите ли тулумби в къщи?Това е рецептата на баба ми. Тя правеше най-вкусните толумби и винаги в промишлени количества. Голямо ядене падаше
Това е дозата, но ако ви се вижда множко, може да намалите на половина пропорциите.
вода - 1литър
захар - 1с.л.
олио - 1с.л.
брашно около 1кг.
сода - 1ч.л.
яйца - 10бр.
олио за пържене около 200-300мл.
Наливаме водата в тенджера и добавяме захарта и олиото. Като заври започваме да слагаме брашно, колкото може да попие и бъркаме докато се отлепи от съда.
Сваля се от огъня и се оставя да изстине, след което към тестото прибавяме содата и яйцата. Измесва се добре.
Вземаме от тестото и със шприц правим тулумбички, които директно слагаме в сгорещено олио. Пържим до златисто.
Сиропираме със сироп, направен от 2 ч.ч. захар, 4 ч.ч. вода и една ванилия.ОтговорОтговор с цитат - 15.02.16 05:01#13от: Правите ли тулумби в къщи?От доста време не съм.Трудоемко е,а и иска време.ОтговорОтговор с цитат
- 25.02.16 01:13#14от: Правите ли тулумби в къщи?не съм правила,но свекърва ми прави страшно вкусниОтговорОтговор с цитат
- 04.03.16 11:32#15от: Правите ли тулумби в къщи?Правила съм,дори тук пуснах рецептата.Не мисля че са трудоемки и не изискват много време,станаха уникално вкусни,само формата не можах много да докарам,щото ми се прецака поша,следващия път ще станат идеални.ОтговорОтговор с цитат
- 15.04.16 06:17#16от: Правите ли тулумби в къщи?Аз не, много трудно ми се вижда , но жена ми ги приготвя много хубави и вкусни.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest