Gotvach.bg»Форум»Чуждестранна Кухня»Цветята, като храна?

Цветята, като храна?

  • 09.02.16 07:20#1Гергана ГеоргиеваГергана  ГеоргиеваГуруРегистрация: 19.01.16Град: РадомирОтговори: 527Цветята, като храна?Използвал ли е някой цветя за приготвяне на ястия и какви? Аз се сещам само за едно, което съм консумирала и това е конфитюр от рози.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 10.02.16 02:29#2МаринаМаринаПомощник ГотвачРегистрация: 11.11.13Град: БлагоевградОтговори: 340от: Цветята, като храна?Аз не съм ползвала, но веднъж гледах по новините как вегетарианци празнуват Гергьовден вместо с агнешко с панирани минзухари. Направо ме разбиха.ОтговорОтговор с цитат
  • 10.02.16 03:09#3Гергана ГеоргиеваГергана  ГеоргиеваГуруРегистрация: 19.01.16Град: РадомирОтговори: 527от: Цветята, като храна?Еее,тъкмо им е сезона сега ОтговорОтговор с цитат
  • 10.02.16 03:15#4Йорданка ТасеваЙорданка ТасеваИноваторРегистрация: 19.01.16Град: РадневоОтговори: 707от: Цветята, като храна?е то там трябва да знаеш кои са ядливи, спомням си в миналия сезон на мастър шеф бяха правили няколко пъти такива забележки в чинията не се слагат цветя които не се ядат ОтговорОтговор с цитат
  • 10.02.16 03:22#5Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуруРегистрация: 30.01.11Град: ЕлховоОтговори: 1008от: Цветята, като храна?Латинката,за салати.ОтговорОтговор с цитат
  • 10.02.16 03:29#6Лидия - ГериЛидия - ГериГотвачРегистрация: 04.12.15Град: ПерникОтговори: 570от: Цветята, като храна?Не съм използвала цветята за приготвяне на храна и не съм консумирала.ОтговорОтговор с цитат
  • 10.02.16 03:36#7Мартина ТраковаМартина ТраковаПомощник ГотвачРегистрация: 17.07.12Град: СофияОтговори: 448от: Цветята, като храна?С невен може да оцветите.Лавандула,детелина,глухарче,теменужка.Има доста ядливи цветя! ОтговорОтговор с цитат
  • 10.02.16 03:42#8Йорданка ТасеваЙорданка ТасеваИноваторРегистрация: 19.01.16Град: РадневоОтговори: 707от: Цветята, като храна?глухарчето знам че го ползват за салатиОтговорОтговор с цитат
  • 10.02.16 03:45#9Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуруРегистрация: 12.01.16Град: РадневоОтговори: 666от: Цветята, като храна?ами от глухарче пия чай, но веднъж опитах прясна дръжка от глухарче (нали са много полезни ), загорча ми и предпочитам да вземам билка от аптеката и да си варя чайчеОтговорОтговор с цитат
  • 10.02.16 03:50#10Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуруРегистрация: 12.01.16Град: РадневоОтговори: 666от: Цветята, като храна?и за тученицата четем , че е много полезна, даже скъпо се продава, а ние се ядосваме , че има по двора , ама как да сме сигурни , че точно това е тученица , която се консумираОтговорОтговор с цитат
  • 10.02.16 03:52#11Гергана ГеоргиеваГергана  ГеоргиеваГуруРегистрация: 19.01.16Град: РадомирОтговори: 527от: Цветята, като храна?А,сетих се,че от минзухара се добива подправката шафранОтговорОтговор с цитат
  • 10.02.16 10:06#12ИвелинаИвелинаЧиракРегистрация: 01.02.16Град: КарловоОтговори: 269от: Цветята, като храна?Не съм пробвала аз...ОтговорОтговор с цитат
  • 10.02.16 10:29#13Мариела ХристоваМариела ХристоваПомощник ГотвачРегистрация: 07.01.16Град: АхелойОтговори: 402от: Цветята, като храна?Не съм консумирала цветята като храна.ОтговорОтговор с цитат
  • 10.02.16 11:14#14Добринка ПетковаДобринка ПетковаМастър ШефРегистрация: 17.12.15Град: МездраОтговори: 192от: Цветята, като храна?Правила съм сладко от рози и мед от глухарче(много е полезен).ОтговорОтговор с цитат
  • 11.02.16 06:31#15Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуруРегистрация: 12.01.16Град: РадневоОтговори: 666от: Цветята, като храна?Да сладко от рози е много вкусно, не знам как се приготвя , но сме купували от магазините ,а каква е рецептата за мед от глухарчеОтговорОтговор с цитат
  • 11.02.16 08:14#16Добринка ПетковаДобринка ПетковаМастър ШефРегистрация: 17.12.15Град: МездраОтговори: 192от: Цветята, като храна?Мед от глухарче-350-400бр глухарче без дръжката се заливат с вода около 1.500лт(или да покрие хубаво глухарчетата) и 1лимон нарязан на парчета.Поставя се на котлона и се вари 15минути.След това се оставя да престой една нощ и на следващия ден се прецежда през марля.Мери се количеството течност и се слага същото количество захар.Поставя се пак на котлона и се вари ,докато капка капната в чиния,не се разлива.Насипва се горещо в затоплени бурканчета.Не го преварявайте,може да ви изглежда течно,но в бурканчето ще се сгъсти,като изстине. ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest