- 09.02.16 07:20#1Цветята, като храна?Използвал ли е някой цветя за приготвяне на ястия и какви? Аз се сещам само за едно, което съм консумирала и това е конфитюр от рози. ОтговорОтговор с цитат
- 10.02.16 02:29#2от: Цветята, като храна?Аз не съм ползвала, но веднъж гледах по новините как вегетарианци празнуват Гергьовден вместо с агнешко с панирани минзухари. Направо ме разбиха.ОтговорОтговор с цитат
- 10.02.16 03:09#3от: Цветята, като храна?Еее,тъкмо им е сезона сега ОтговорОтговор с цитат
- 10.02.16 03:15#4от: Цветята, като храна?е то там трябва да знаеш кои са ядливи, спомням си в миналия сезон на мастър шеф бяха правили няколко пъти такива забележки в чинията не се слагат цветя които не се ядат ОтговорОтговор с цитат
- 10.02.16 03:22#5от: Цветята, като храна?Латинката,за салати.ОтговорОтговор с цитат
- 10.02.16 03:29#6от: Цветята, като храна?Не съм използвала цветята за приготвяне на храна и не съм консумирала.ОтговорОтговор с цитат
- 10.02.16 03:36#7от: Цветята, като храна?С невен може да оцветите.Лавандула,детелина,глухарче,теменужка.Има доста ядливи цветя! ОтговорОтговор с цитат
- 10.02.16 03:42#8от: Цветята, като храна?глухарчето знам че го ползват за салатиОтговорОтговор с цитат
- 10.02.16 03:45#9от: Цветята, като храна?ами от глухарче пия чай, но веднъж опитах прясна дръжка от глухарче (нали са много полезни ), загорча ми и предпочитам да вземам билка от аптеката и да си варя чайчеОтговорОтговор с цитат
- 10.02.16 03:50#10от: Цветята, като храна?и за тученицата четем , че е много полезна, даже скъпо се продава, а ние се ядосваме , че има по двора , ама как да сме сигурни , че точно това е тученица , която се консумираОтговорОтговор с цитат
- 10.02.16 03:52#11от: Цветята, като храна?А,сетих се,че от минзухара се добива подправката шафранОтговорОтговор с цитат
- 10.02.16 10:06#12от: Цветята, като храна?Не съм пробвала аз...ОтговорОтговор с цитат
- 10.02.16 10:29#13от: Цветята, като храна?Не съм консумирала цветята като храна.ОтговорОтговор с цитат
- 10.02.16 11:14#14от: Цветята, като храна?Правила съм сладко от рози и мед от глухарче(много е полезен).ОтговорОтговор с цитат
- 11.02.16 06:31#15от: Цветята, като храна?Да сладко от рози е много вкусно, не знам как се приготвя , но сме купували от магазините ,а каква е рецептата за мед от глухарчеОтговорОтговор с цитат
- 11.02.16 08:14#16от: Цветята, като храна?Мед от глухарче-350-400бр глухарче без дръжката се заливат с вода около 1.500лт(или да покрие хубаво глухарчетата) и 1лимон нарязан на парчета.Поставя се на котлона и се вари 15минути.След това се оставя да престой една нощ и на следващия ден се прецежда през марля.Мери се количеството течност и се слага същото количество захар.Поставя се пак на котлона и се вари ,докато капка капната в чиния,не се разлива.Насипва се горещо в затоплени бурканчета.Не го преварявайте,може да ви изглежда течно,но в бурканчето ще се сгъсти,като изстине. ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest