- 16.02.16 07:55#1Бакла - познато ли ви е това растение? Споделете вашите рецепти!Майка ми отглежда бакла, но аз не съм се научила още да я приготвям. Тя е с малко по-специфичен вкус. Ако имате рецепти - споделете ги.ОтговорОтговор с цитат
- 11.05.16 12:47#2от: Бакла - познато ли ви е това растение? Споделете вашите рецепти!Готви се често към моя край.ОтговорОтговор с цитат
- 27.05.16 10:47#3от: Бакла - познато ли ви е това растение? Споделете вашите рецепти!Преди години на 2 юни имахме сбор в нашия град и тогава се готвеше за гости бакла или черен боб с месо Вкусно си беше сега аз я приготвям на яхния с зелени сливки и накрая малко брашно да сгъсти това еОтговорОтговор с цитат
- 27.05.16 11:08#4от: Бакла - познато ли ви е това растение? Споделете вашите рецепти!Готвим я много често в нашия край особенно със агнешко и ярешко върви много.ОтговорОтговор с цитат
- 19.06.16 10:09#5от: Бакла - познато ли ви е това растение? Споделете вашите рецепти!Да, много ми харесва. Аз не вадя бобчетата. Баклата, ако е къса готвя цяла, но ако е дългичка режа на 2, така че да не засегна бобчетата. Готвя я както се готви жълт пресен боб с картофи и зелени подправки, малко морковче, доматки се слага, лук, чесънче по желание.Понякога слагам и пилешко.Поднася се по желание с лъжица кисело мляко.Характерно ядене за Източна България.
Виждала съм хора, които готвят само бобчетата които са вътре на яхнийка. Някои я готвят на плакия.ОтговорОтговор с цитат - 19.06.16 11:53#6от: Бакла - познато ли ви е това растение? Споделете вашите рецепти!Ненавиждам бакла. Веднъж съм опитвала и бях до там. Не е моя зеленчук. Силно специфичен вкус , а и в София е почти непозната. По пазара никъде не се предлага, или поне аз не съм виждала.ОтговорОтговор с цитат
- 22.07.16 06:59#7от: Бакла - познато ли ви е това растение? Споделете вашите рецепти!много е вкусна сготвена с пилеОтговорОтговор с цитат
- 28.07.16 08:53#8от: Бакла - познато ли ви е това растение? Споделете вашите рецепти!Баклата ние му казваме черен боб -защо е черен не знам ,може би защото има и бял боб Бобчетата се с дебела ципа и първо се слагат във вряща вода да се напукат и се изваждат После се готви или се складира във фризера Аз я готвя веднъж в годината сама за мъжа си ОтговорОтговор с цитат
- 08.09.16 07:12#9от: Бакла - познато ли ви е това растение? Споделете вашите рецепти!Да, готви се като зеленият боб, с картофи,домати, подправки, олио, бульон или вода.Баклата се реже на две, а крайчетата се подрязват.ОтговорОтговор с цитат
- 08.09.16 09:00#10от: Бакла - познато ли ви е това растение? Споделете вашите рецепти!Намалихме консумацията на бакла защото който има проблеми със жлъчката и черния дроб не трябва да прекалява дори и да яде.ОтговорОтговор с цитат
- 08.09.16 08:20#11от: Бакла - познато ли ви е това растение? Споделете вашите рецепти!готвя я веднъж в годината заради моя мъж ,аз лично не обичам ОтговорОтговор с цитат
- 09.09.16 10:27#12от: Бакла - познато ли ви е това растение? Споделете вашите рецепти!Не съм приготвяла,а и нямам желание-не съм очарована от вкуса.Преди доста години,свекърва ми беше правила кюфтета от бакла,определено не е моя вкус.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest