- 16.02.16 07:55#1Бакла - познато ли ви е това растение? Споделете вашите рецепти!Майка ми отглежда бакла, но аз не съм се научила още да я приготвям. Тя е с малко по-специфичен вкус. Ако имате рецепти - споделете ги.ОтговорОтговор с цитат
- 16.02.16 01:49#2от: Бакла - познато ли ви е това растение? Споделете вашите рецепти!Бакла съм готвила веднъж или два пъти.Тя е от семейство бобови.Ако е зелена я готвя като зеления фасул,ако е суха -като боба.ОтговорОтговор с цитат
- 16.02.16 03:41#3от: Бакла - познато ли ви е това растение? Споделете вашите рецепти!Бакла бяхме засадили преди години и я правехме като боба, но на мен не ми допада.ОтговорОтговор с цитат
- 16.02.16 07:43#4от: Бакла - познато ли ви е това растение? Споделете вашите рецепти!Срещала съм я консервирана или в буркани с гювечОтговорОтговор с цитат
- 16.02.16 08:11#5от: Бакла - познато ли ви е това растение? Споделете вашите рецепти!Обожавам бакла
Готвя като зеленият фасул,но с джанки/кисели/ може да се прибавят и картофки.Готвя предимно постни ястия
ОтговорОтговор с цитат
- 16.02.16 09:36#6от: Бакла - познато ли ви е това растение? Споделете вашите рецепти!И ние си отглеждаме бакла.Аз я предпочитам на яхнийка.Приготвя се като зелен боб.Аз добавям и пресни картофи,а баклата трябва да е младичка.Също така може да се приготви на супа,пак с картофки и фиде.ОтговорОтговор с цитат
- 17.02.16 03:08#7от: Бакла - познато ли ви е това растение? Споделете вашите рецепти!В моя край често се готви, но аз лично не съм пробвалаОтговорОтговор с цитат
- 17.02.16 10:41#8от: Бакла - познато ли ви е това растение? Споделете вашите рецепти!В нашия край не се отглежда тази култура,и ми е напълно непознатаОтговорОтговор с цитат
- 18.02.16 09:41#9от: Бакла - познато ли ви е това растение? Споделете вашите рецепти!Майка ми добавя я гювеча с останалоте зеленчуциОтговорОтговор с цитат
- 19.02.16 10:26#10от: Бакла - познато ли ви е това растение? Споделете вашите рецепти!единствено в гювеч със зеленчуци съм я готвилаОтговорОтговор с цитат
- 19.02.16 11:05#11от: Бакла - познато ли ви е това растение? Споделете вашите рецепти!В нашия край много се сее и консумира,дори замръзяваме.Готви се като зеления боб но без домати.На чушчици когато е млада а на зърна когато е по узрял.Най-много я готвим със ЯРЕШКО или АГНЕШКО.Кисели сливки също се пуска по някоя в манджата.
Но не трябва да се прекалява с консумацията защото не е полезна много.ОтговорОтговор с цитат
- 04.03.16 01:57#12от: Бакла - познато ли ви е това растение? Споделете вашите рецепти!В нашия край няма бакла и не знам какво и представлява!ОтговорОтговор с цитат
- 05.03.16 06:28#13от: Бакла - познато ли ви е това растение? Споделете вашите рецепти!Мисля , че се готви по- продължително от зелен фасулОтговорОтговор с цитат
- 24.04.16 09:35#14от: Бакла - познато ли ви е това растение? Споделете вашите рецепти!Чувала съм за бакла, но идея си нямам какво е.ОтговорОтговор с цитат
- 25.04.16 10:59#15от: Бакла - познато ли ви е това растение? Споделете вашите рецепти!Когато ходех ваканциите при баба тя винаги готвеше постна супа от бакла. Любимата и. Приготвя се по същият начин като обикновената зеленчукова супа, дори слагаше и дребни още кисели сливки.ОтговорОтговор с цитат
- 10.05.16 03:13#16от: Бакла - познато ли ви е това растение? Споделете вашите рецепти!Готвено в ярешко я използвам.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest