- 24.02.16 01:25#1Имате ли някаква традиция за Сирни Заговезни?Имате ли някаква традиция за посрещане на Сирни Заговезни ? На този празник младите искат прошка.
На трапезата задължително присъства баница със сирене, млечни продукти, яйца, бяла халва.
Вие с какво свързвате този празник. Аз като дете с оратването, но сега вече традициите не са това което бяха.ОтговорОтговор с цитат - 24.02.16 11:41#2от: Имате ли някаква традиция за Сирни Заговезни?Единствено спазвам да си вземем прошка и бяла халва задължително.ОтговорОтговор с цитат
- 25.02.16 03:07#3от: Имате ли някаква традиция за Сирни Заговезни?Сега го няма едновремешното уважение към традициите.ОтговорОтговор с цитат
- 25.02.16 04:17#4от: Имате ли някаква традиция за Сирни Заговезни?Аз не го свързвам празника с храна, а с това как всички се събираме приятели или само семейството и прескачаме огъня и хвърляме стрели в небето с пожелание за здраве и наричаме Имена. Това с прошката може би не го разбирам много тъй като когато съм сгрешила си искам прошка тогава, а не чакам само този ден да дойде! :blush: Така възприемам и Свети Валентин макар,че не е точно наш празник...Ако се обичате истински си го показвате и казвате всеки ден с думи и жестове...не чакате само този празник да дойде,че тогава да се сетите :x:ОтговорОтговор с цитат
- 26.02.16 02:41#5от: Имате ли някаква традиция за Сирни Заговезни?Нищо по специално,но винаги имаме халва и варени яйца,който са задължителни.ОтговорОтговор с цитат
- 28.02.16 11:25#6от: Имате ли някаква традиция за Сирни Заговезни?ооо ние се събираме, палим голям огън и хвърляме стрели накрая прескачаме огъня за здраве и да няма змии ... разбира се ядем богата трапеза и задължителната халваОтговорОтговор с цитат
- 28.02.16 11:52#7от: Имате ли някаква традиция за Сирни Заговезни?Правя огромна питка със сирене и халва на трапезата.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest