- 25.02.16 10:13#1Успешна рецепта за сладко от прясно мляко?Кой е правил сладко от прясно мляко ? Може ли рецепта ? Веднъж правих, но нещо не се получи сполучливо, след разсипване в купичките, стана много твърдо и едва успях да отделя от купичките .ОтговорОтговор с цитат
- 26.02.16 01:55#2от: Успешна рецепта за сладко от прясно мляко?Има публикувана рецепта от Русиана Михайлова, на дата 23.02.2016 г. може да я погледнеш.ОтговорОтговор с цитат
- 26.02.16 02:34#3от: Успешна рецепта за сладко от прясно мляко?Не съм чувала до сега,ще погледна и аз рецептата.ОтговорОтговор с цитат
- 26.02.16 04:08#4от: Успешна рецепта за сладко от прясно мляко?Благодаря ще погледна !ОтговорОтговор с цитат
- 31.03.16 11:24#5от: Успешна рецепта за сладко от прясно мляко?Никога не съм приготвяла!ОтговорОтговор с цитат
- 30.04.16 02:14#6от: Успешна рецепта за сладко от прясно мляко?Ще погледна и аз рецептата, благодаря!ОтговорОтговор с цитат
- 22.05.16 11:30#7от: Успешна рецепта за сладко от прясно мляко?Дулсе де Лече - удоволствието на карамеленото мляко, или сладко от мляко. Много често го използвам в сладкиши и придава неповторим вкус. Ще пусна тук рецепта защото нямам снимка в момента за да я кача на стената си. Вие ще я прочетете. Първото е да са висококачествени продуктите, т.е. да са пълномаслени, иначе няма да стане.
1 л прясно пълномаслено мляко - висок процент
150 г захар
2 с.л. глюкоза
1/2 ч.л сода за хляб
1/8 ч.л сол
1 ч.л екстракт ванилия.
Всички продукти се слагат в много дълбока тенджера. Оставят се да се вари на по-висока температура, но веднага след като заври сместа температурата се намалява, млякото се разбърква за да не изкипи. Вари се на котлон за около 40/60 мин и на цвят трябва да стане хубаво златисто - карамелено.
Етапи: в началото на готвенето при млякото се получава много пяна, но след 15 мин тя изчезва и млякото има приятен бежов цвят. След като се готви още цвета му става кафеникаво златист. Трябва да се редуцира до 300 мл. Прецежда се , охлажда се и се държи в хладилник за около 1 месец.
Втория вариант е да се купи задължително сладко кондензирано мляко, продава се навсякъде и да се потопи неотворената консерва в дълбок съд с вода и да се остави да ври около 1 1/2 ч - 2 часа на умерена температура . Когато водата започне да се изпарява се добавя още за да е покрита напълно консервата. След това е лесно, готово е.
Трети вариант е да се купи готово карамелено мляко от руските магазини - Згушенка. Перфектно е.
Ами това е.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest