Gotvach.bg»Форум»Сладко Изкушение»Как приготвяте домашен сладолед?

Как приготвяте домашен сладолед?

  • 15.04.16 03:14#1Лидия - ГериЛидия - ГериГотвачРегистрация: 04.12.15Град: ПерникОтговори: 570Как приготвяте домашен сладолед?Приготвяте ли домашен сладолед ? И ако да как го приготвяте.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 16.04.16 03:20#2МаринаМаринаПомощник ГотвачРегистрация: 11.11.13Град: БлагоевградОтговори: 340от: Как приготвяте домашен сладолед?Правила съм опити преди време, но без машина нищо не става и затова спрях.ОтговорОтговор с цитат
  • 16.04.16 05:34#3Нина Иванова ИвановаНина Иванова ИвановаМастър ШефРегистрация: 05.12.15Град: СофияОтговори: 112от: Как приготвяте домашен сладолед?Аз приготвям с машина. Купих си малка, непозната за мен марка, но върши добра работа. Чела съм някъде по рецепти че и без машина става добре сладоледа но трябва да се вади от хладилника и да се разбърква добре през половин час. Не съм пробвала така.ОтговорОтговор с цитат
  • 16.04.16 08:35#4Наталия ПетроваНаталия ПетроваГотвачРегистрация: 18.02.16Град: КърджалиОтговори: 137от: Как приготвяте домашен сладолед?Нина каква марка е машината ще споделиш ли.Ние всички вкъщи много обичаме сладолед и копуваме много ще ми се да си взема и аз такава машина.ОтговорОтговор с цитат
  • 16.04.16 09:00#5Нина Иванова ИвановаНина Иванова ИвановаМастър ШефРегистрация: 05.12.15Град: СофияОтговори: 112от: Как приготвяте домашен сладолед?Да пиша я веднага: Andrew James AJ 0168KC
    1.45 литра е. Да разкажа малко повече..Има съд който се слага във фризер за най- малко 8 часа (за да замръзне течността в стените на контейнера ). Колкото по замръзнал, толкова по-добре. Прави се сладоледа, рецепти от Интернет съм извадила (имам и ту к качена рецепта). Като изстине (ако се прави с яйца и е топъл) се изсипва в замръзналия контейнер и машинката започва да го бърка. До 45 мин. сладоледа е налице в доста гъсто кремообразно състояние. Забелязала съм (само 3 пъти съм я ползвала откакто я купих) че колкото е по-замръзнал контейнера става и по-бързо. Тъй като става обаче като леко разстопен сладолед го слагам след това за някой час и във фризер да замръзне съвсем. Има и книжка с рецепти но още не съм правила от тях. Струва 45 лв. От сайт в Интернет я купих но съм чела че и Лидл са пускали малки машинки.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 16.04.16 10:42#6Албена АсеноваАлбена АсеноваГуруРегистрация: 08.05.13Град: ВарнаОтговори: 482от: Как приготвяте домашен сладолед?И аз имам подобна машина за сладолед от няколко години.Ползвам я много често.Сладоледът става уникален,защото го правя с домашно прясно мляко и пресни яйца. А сладоледената машина е на Filips.ОтговорОтговор с цитат
  • 17.04.16 11:56#7NEVINEVIПомощник ГотвачРегистрация: 01.02.16Град: МалчикаОтговори: 117от: Как приготвяте домашен сладолед?Не съм правила засега но когато бях малка майка ми правеше вкъщи беше прекрасен на вкус ОтговорОтговор с цитат
  • 18.04.16 01:38#8marcheva14marcheva14Мастър ШефРегистрация: 21.11.12Град: СофияОтговори: 215от: Как приготвяте домашен сладолед?Много често. Точно сега пуснах рецепта за сладоледена нуга. Може да я погледнете, защото е едно малко удоволствие за истински сладолед изпълнен с аромати. Изключително лесен за изпълнение, за около 20 мин. Препоръчвам ви го! Не се нуждае от каквато ѝ да е машина за сладолед, винаги е успешно приготвян и грешки при него няма. Единственият недостатък е, че се приготвя със сурови яйца, но в рецептата съм обяснила защо не се страхувам от това, освен това във всяка аптека се продава и специален препарат за дезинфекция на яйцата, по точно на черупката, така че страшно от салмонела - няма.ОтговорОтговор с цитат
  • 19.04.16 07:07#9Веселина КонстантиноваВеселина КонстантиноваАвторРегистрация: 01.12.15Град: КарловоОтговори: 503от: Как приготвяте домашен сладолед?Приготвяба съм преди много години. Не е трудно. Ще опитам пак.ОтговорОтговор с цитат
  • 20.04.16 03:18#10СоняСоняЧиракРегистрация: 14.01.16Град: ЛомОтговори: 89от: Как приготвяте домашен сладолед?2 белтъка, 1 чаена чаша пудра захар, 1 ванилия, 200грама почистени и измити ягоди, пасирани, но така, че да останат на парченца, а не на пюре.2-3супени лъжици сметана.Белтъците се разбиват на сняг с пудрата захар, след което се добавят с разбъркване ягодите. Така получената смес се поставя във фризер да замръзне.ОтговорОтговор с цитат
  • 20.04.16 11:02#11marcheva14marcheva14Мастър ШефРегистрация: 21.11.12Град: СофияОтговори: 215от: Как приготвяте домашен сладолед?Sonq_Avramova.1986 :2 белтъка, 1 чаена чаша пудра захар, 1 ванилия, 200грама почистени и измити ягоди, пасирани, но така, че да останат на парченца, а не на пюре.2-3супени лъжици сметана.Белтъците се разбиват на сняг с пудрата захар, след което се добавят с разбъркване ягодите. Така получената смес се поставя във фризер да замръзне.
    Щом има пасирани плодове , това вече се нарича сорбе.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 21.04.16 11:39#12PressyPressyЧиракРегистрация: 11.03.16Град: ЛовечОтговори: 118от: Как приготвяте домашен сладолед?Яйца и мляко,после с топинг !Ммм ! ОтговорОтговор с цитат
  • 23.04.16 04:50#13Валентин МирановВалентин МирановПомощник ГотвачРегистрация: 14.04.16Град: ЛомОтговори: 705от: Как приготвяте домашен сладолед?Правил съм, обаче не ми се получава особено хубав.ОтговорОтговор с цитат
  • 26.04.16 07:52#14Гергана ГеоргиеваГергана  ГеоргиеваГуруРегистрация: 19.01.16Град: РадомирОтговори: 527от: Как приготвяте домашен сладолед?Правила съм и в интерес на истината не бе лошо, но ми прилича на домашен крем. Предпочитам си купения сладолед, за мен това е истинския сладолед.ОтговорОтговор с цитат
  • 29.04.16 04:50#15Сия РибагинаСия РибагинаМастър ШефРегистрация: 02.08.13Град: СофияОтговори: 428от: Как приготвяте домашен сладолед?правила съм преди време,трябва да потърся рецептата,дали беше от нея или аз не направих нещо както трябва но не останах очарована,предпочитам купения.ОтговорОтговор с цитат
  • 04.05.16 09:57#16Наталия ПетроваНаталия ПетроваГотвачРегистрация: 18.02.16Град: КърджалиОтговори: 137от: Как приготвяте домашен сладолед?Благодаря за изчерпателния отговор.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest