- 04.05.16 05:04#1Отново за козунацитеВ последните няколко дни наред със снимки на козунаци и боядисани яйца широко се тиражират и безброй рецепти за това какво да направим от старите козунаци. Буквално сме залети от такива предложения,а аз недоумявам от къде се появява материал за тези рецепти при положение,че не вярвам някой да е приготвил вкусен козунак и той да е оцелял до толкова,че да се налага да се преработва. В нас има половин козунак,но с цялото си нахалство твърдя,че е мек и вкусен и няма нужда от рецепта.
Та казано на кратко (извинявам се за дългата увертюра)за мен правилните заглавия са Какво да направим от козунаците които не стават за директна консумация. Пазара е залят с всевъзможни произведения именувани козунак,но те не отговарят на името си.
Жалкото е че пекарни,които предлагат вкусни закуски и козунаци през цялата година по време на кампанията се излагат тотално и предлагат нещо което не прилича на нищо.
Тази година реших,че сама ще си приготвя козунак и не съжалявам.Получиха се вкусни и достатъчно количество,за да оправдая загубата на половин ден връткане из кухнята.
Идеята ми за пускане на тази тема е да споделите своето мнение за това дали си струва да се приготвят козунаци в домашни условия и бихте ли си купили отново нещо в което трябва да вложите допълнително продукти,за да не изхвърлите,защото не става за директна консумация.
Ако споделите рецепти или пък марки бои за яйца които купувате.Смятам че темата би била полезна за всички,защото ще имаме събрана информация на едно място.
Защо пък да не превърнем темата в нещо като каталог за Великден.ОтговорОтговор с цитат - 06.05.16 01:24#2от: Отново за козунацитеИ аз бях решила тази година аз да си ги правя, но се оказа, че трябва да съм на работа и нямаше как. Купих си готови и съм крайно разочарована от качеството. За всички производители по време на празниците приоритет е само и единствено количеството, а не качеството... Честно казано друго не съм и очаквала, но просто тази година прекалиха. Резултатите бяха крайно незадоволителни. Бях доволна от 2-3 фирми, на които пробвах козунаците им преди Велик ден, но само за няколко дни успяха да ги развалят.ОтговорОтговор с цитат
- 10.05.16 09:23#3от: Отново за козунацитеВ нашето семейство винаги сме купували готови козунаци. В семейството на приятеля ми обаче имат традиция да се пекат домашни козунаци и то на пещ. Стават невероятни. Но отнемат доста време и средства.ОтговорОтговор с цитат
- 11.05.16 01:37#4от: Отново за козунацитеАз правя козунаци,но преди самия празник,просто да ми мине мерака.На Великден ми е най-натоварено на работа и си купувам от една сладкарница. Не робувам на марки нито за козунаци,нито на боя за яйца.Каквото ми попадне и хареса взимам.ОтговорОтговор с цитат
- 19.06.16 08:36#5от: Отново за козунацитеАз лично смятам като вас, но има едно но...
Аз правя от 8,9 говини козунаци у дома 3 на брой за Великден.Слагам ги в дълги фирми за кекс и едноврвмвнно ги пека във фурната.Фурната ми е широка, от вградените.Единият още топъл изяждаме.Др. два за празника оставям.За 1,2 вече са изядени.Няма как и не ми остава.Но като ми идват гости и ми носят и то все купени, остават ми парчета, вече не ни се яде и затова ги пържа на филии с яйца и пр. мляко.Като отивам на гости около Великден никога не нося козунак, а сладкиш, кекс, голяма купа дребни сладки направени с великденска формичка, защото става едно пренааищане.ОтговорОтговор с цитат - 20.06.16 05:50#6от: Отново за козунацитеКупувам само една марка козунаци, хубави, меки и много вкусни, но от домашно направеното си по-хубаво няма.ОтговорОтговор с цитат
- 20.06.16 05:50#7от: Отново за козунацитеКупувам само една марка козунаци, хубави, меки и много вкусни, но от домашно направеното си по-хубаво няма.ОтговорОтговор с цитат
- 26.07.16 03:31#8от: Отново за козунацитеДомашно приготвените са най-вкусниОтговорОтговор с цитат
- 25.08.16 06:24#9от: Отново за козунацитеМного харесвам една торта със карамел и домашно кремчеОтговорОтговор с цитат
- 04.09.16 12:07#10от: Отново за козунацитеОт години сама си правя козунаците, пробвала съм много рецепти докато намеря тази която най ме удовлетворява. Самото оплитане също е много важно за да става на конци. Пожелавам си дълги години още да си ги правя сама а за тези от магазина не искам и да кусам дори, толкова химия не трябва да има но никой не обръща внимание на това и народа се трови така със всички храни.ОтговорОтговор с цитат
- 04.09.16 01:14#11от: Отново за козунацитеДокато дойде време за празника ние вече сме опитали и козунак и рула и кифли ,но за празника винаги сама си ги правя ОтговорОтговор с цитат
- 21.09.16 12:39#12от: Отново за козунацитеОбикновено сама си правя козунаците,но имаме една фурна която ги прави божгествени и си купувам понякога.Жалкото е че ги пускат само около Великден..ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest