• /МарияМарияполучи точки за многократно използвана рецепта: Сладка баница на розичкипреди 4 седмициСладка баница на розичкиСладка баница на розички08.01.2021Сладка Баница
 • /МарияМариядобави рецепта със снимка: Кекс от тефтера на мама в хлебопекарнапреди 1 месецКекс от тефтера на мама в хлебопекарнаКекс от тефтера на мама в хлебопекарна14.12.2020Кекс
 • /МарияМариядобави коментар към: Плодова пита с компотпреди 3 годиниПлодова пита с компотПлодова пита с компот04.09.2013Плодов СладкишИма разминаване наистина.
 • /МарияМариясготви: Шоколадово суфлепреди 3 годиниШоколадово суфлеШоколадово суфле14.02.2017Суфле
 • /МарияМариясготви: Кекс Негърчепреди 4 години, преди 3 годиниКекс НегърчеКекс Негърче14.10.2018Кекс
 • /МарияМариясготви: Тоблеронпреди 4 години, преди 3 годиниТоблеронТоблерон14.11.2014Други Десерти
 • /МарияМариясготви: Моят любим чийзкейкпреди 4 годиниМоят любим чийзкейкМоят любим чийзкейк01.12.2016Чийзкейк
 • /МарияМариядобави коментар към: Руло за 6 минутипреди 5 годиниРуло за 6 минутиРуло за 6 минути31.12.2014Сладки РулаВтората снимка съм публикувала аз.Това е рулото което приготвих по написаната рецепта с тази разлика,че правих опит за декорация,но не ми се получи.
 • /МарияМариядобави форумната тема: Отново за козунацитепреди 5 годиниВ последните няколко дни наред със снимки на козунаци и боядисани яйца широко се тиражират и безброй рецепти за това какво да направим от старите козунаци. Буквално сме залети от такива предложения,а аз недоумявам от къде се появява материал за тези рецепти при положение,че не вярвам някой да е приготвил вкусен козунак и той да е оцелял до толкова,че да се налага да се преработва. В нас има половин козунак,но с цялото си нахалство твърдя,че е мек и вкусен и няма нужда от рецепта.

  Та казано на кратко (извинявам се за дългата увертюра)за мен правилните заглавия са Какво да направим от козунаците които не стават за директна консумация. Пазара е залят с всевъзможни произведения именувани козунак,но те не отговарят на името си.

  Жалкото е че пекарни,които предлагат вкусни закуски и козунаци през цялата година по време на кампанията се излагат тотално и предлагат нещо което не прилича на нищо.

  Тази година реших,че сама ще си приготвя козунак и не съжалявам.Получиха се вкусни и достатъчно количество,за да оправдая загубата на половин ден връткане из кухнята.

  Идеята ми за пускане на тази тема е да споделите своето мнение за това дали си струва да се приготвят козунаци в домашни условия и бихте ли си купили отново нещо в което трябва да вложите допълнително продукти,за да не изхвърлите,защото не става за директна консумация.

  Ако споделите рецепти или пък марки бои за яйца които купувате.Смятам че темата би била полезна за всички,защото ще имаме събрана информация на едно място.
  Защо пък да не превърнем темата в нещо като каталог за Великден.
 • /МарияМариядобави ТЕМАТИЧНА рецепта СЪС снимка: Обикновен кекс с пудра захар и шоколадов топингпреди 5 годиниОбикновен кекс с пудра захар и шоколадов топингОбикновен кекс с пудра захар и шоколадов топинг24.04.2016Кекс