Здравейте, без да искам оцених с една звезда, за което съжалявам. От скоро се храня по зоната и не съм много на ясно, но по мои изчисления мазнините са ви повече от 8 блока, бихте ли разяснили.
Извинете за лошото качество на последната снимка.Снимам с телефон и нещо не се получи както трябва,но обещех снимка на готовото филе.
Препоръчвам да се изкисва повече,ако не обичате много солено.Харесваме по безсолна храна и това е единственото което мога да отбележа като недостатък на филето.За съжаление свърши и не мога да добавя нова снимка.Задължително ще си го приготвим отново.
При разточването,за да се получат фини листи и ,за да не лепне по точилката също се ръси брашно.Споделила както съм я открила в нета,но съм споделила,че брашното е плюс двете чаши по рецепта.Тестото трябва да е меко и еластично.
За бабините виненки не отговарям,но на мама виненките са без захар.Рецептата е само мас,вино брашно и сол и след това в пудра захар.Стават си достатъчно сладки от лукума и пудрата захар.Задължително с мас,както вече е споменато в коментарите.Брашното наистина е на око,то се усеща.
Преди години и аз си мислех,че ще отслабна с овесени ядки,но един колега ми секна ентусиазма,като ми каза,че зоби кобилата си на село с овес :) Честно казано нямаше кой знае какъв ефект при мен,но пък от друга страна всяка една диета и режим на хранене се отразяват по различен начин на всеки човек.Много важно е освен начина на хранене и начина на живот.
Като дете за рождения ден мама ми приготвяше задължително и този сладкиш.Много любим вкус,и сега го приготвям.Опитвала съм с череши,но най ми харесва с кайсии.
Освен в поръската можем да използваме въображение и при подбор на основната съставка.Следващия път мисля да опитам със синьо сирене.
Благодаря за чудесната идея.Наистина ефектно и вкусно мезе.
Моите коментари