- 30.05.16 02:13#1Как правите перфектното тесто за пица?Зная,че всеки има собствена тайна за приготвянето на тесто за пица.Някой го правят бъркано,други го точат.Ще бъда благодарна,ако споделите начинът и рецептата,по който го правите.ОтговорОтговор с цитат
- 31.05.16 09:33#2от: Как правите перфектното тесто за пица?Пица правя по тази рецепта - една голяма или 2-3 по малки пици - 450 г брашно ,1 пакет суха мая ,1 ч л сол ,2 с л олио ,щипка захар ,250 мл хладка водаОтговорОтговор с цитат
- 31.05.16 10:08#3от: Как правите перфектното тесто за пица?Аз си имам моя рецепта която много ми харесваи само нея ползвам: прясно мляко - 200 мл, яйца - 1 бр, кисело мляко - 1 кофичка, сода - 1 ч.л., оцет - 1 с.л, олио - 2-3 с.л, захар - 2 ч.л, сол - 1 ч.л, мая суха - 1 пакетче, брашно - 1 кг.ОтговорОтговор с цитат
- 31.05.16 11:00#4от: Как правите перфектното тесто за пица?Количеството в една тава ли го слагаш и каква и е големината?Дебела ли става пицата?ОтговорОтговор с цитат
- 31.05.16 11:03#5от: Как правите перфектното тесто за пица?Моята рецепта е за няколко тави ц пици може на 2 или 3 зависи колко дебели искаш да са.ОтговорОтговор с цитат
- 31.05.16 11:03#6от: Как правите перфектното тесто за пица?Аз с тази рецепта правя страхотни питки,но не става ли много дебела пицата?Аз уж винаги я разтягам и я изтънявам максимално и накрая ми се надува и става 2см. А искам онзи тънък блат,като при истинските италиански пици.ОтговорОтговор с цитат
- 31.05.16 11:04#7от: Как правите перфектното тесто за пица?Тогава го раздели на 4 тави и ги разточи с точила и ще ти останат по тънички.ОтговорОтговор с цитат
- 31.05.16 11:04#8от: Как правите перфектното тесто за пица?Единствената,която ми се е получавала досега е била с бърканото тесто,но на вкус не ми е ок. ОтговорОтговор с цитат
- 31.05.16 11:06#9от: Как правите перфектното тесто за пица?До сега не съм я точила,винаги съм я разпъвала на ръка според тавата.Може би там ми е била грешката .. ОтговорОтговор с цитат
- 31.05.16 11:15#10от: Как правите перфектното тесто за пица?Когато е разточена ти се получава еднакво надута на всякъде и като е тъничка ще е много добре, пробвай.ОтговорОтговор с цитат
- 31.05.16 11:21#11от: Как правите перфектното тесто за пица?Тестото за пица обичам да е тънко. Предпочитам да чувствам плънката, а толкова тесто, това не е хляб, а само основа която трябва да е хрупкава. 250 брашно, 125 мл топла вода, 1 ч.л суха мая, сол, 1ч.л захар и 1 с.л зехтин. Замесва се тесто което е меко и се оставя за половин час на втаса. Разточва се с точилка, измерва се дъното на тавичката, поставя се и изрязвам излишното тесто. Поставя се плънката. Печа на 200 градуса.ОтговорОтговор с цитат
- 31.05.16 11:25#12от: Как правите перфектното тесто за пица?Да,следващия път ще направя така.Благодаря ОтговорОтговор с цитат
- 31.05.16 11:26#13от: Как правите перфектното тесто за пица?Предполагам слагаш тавичката върху тестото,за да изрежеш точно?ОтговорОтговор с цитат
- 31.05.16 10:52#14от: Как правите перфектното тесто за пица?Plesneva :Предполагам слагаш тавичката върху тестото,за да изрежеш точно?
Намазнявам много леко тавата със зехтин, или по-точно намазнявам една дом. хартия със зехтин и с нея минавам. Достатъчно е.
Точно така, измервам дъното на тавичката в/у тесто и с остър нож изрязвам, после го завивам в/у точилката, поставям точилката по следата на тавата, и го поставям, излишното го изхвърлям не ме трябва. Дом. сос, плънка, но аз не ползвам богата плънка, не обичам, достатъчно ми е някакъв хубав колбас, но не и да е силно воден като шунките които продават. Отгоре поставям големи парчета моцарела и ръся обилно с пармезан. Босилек повечко, имам винаги замразен във фризера.
Не ползвам никога чубрица. Въпрос на вкус..ОтговорОтговор с цитат - 31.05.16 11:09#15от: Как правите перфектното тесто за пица?мари14 :[quote=Plesneva]Предполагам слагаш тавичката върху тестото,за да изрежеш точно?
Намазнявам много леко тавата със зехтин, или по-точно намазнявам една дом. хартия със зехтин и с нея минавам. Достатъчно е.
Точно така, измервам дъното на тавичката в/у тесто и с остър нож изрязвам, после го завивам в/у точилката, поставям точилката по следата на тавата, и го поставям, излишното го изхвърлям не ме трябва. Дом. сос, плънка, но аз не ползвам богата плънка, не обичам, достатъчно ми е някакъв хубав колбас, но не и да е силно воден като шунките които продават. Отгоре поставям големи парчета моцарела и ръся обилно с пармезан. Босилек повечко, имам винаги замразен във фризера.
Не ползвам никога чубрица. Въпрос на вкус..[/quote]
Благодаря за съветите,беше ми много полезно.Толкова добре го обясни,че все едно те гледах ОтговорОтговор с цитат - 01.06.16 12:12#16от: Как правите перфектното тесто за пица?Благодаря, Соня. Аз съм си по обясненията, обичам всичко да ми е ясно и така и правя с моите рецепти, когато публикувам. Не обичам да се досещам какво следва, дали сега ще го бъркам сладкиша с ръце и лъжица или да ползвам миксер, примерно...
А, да ти кажа защо не обичам богати плънки било със сварени яйца, кис.краставици, салами, пък чушки, пък разни бълг. кашкавали които миришат на лошо и както се казва на разговорен език "изчисти хладилник" и т.н., защото тестото остава сурово и лигаво, не може да се изпече добре. Вероятно си била в Италия и там пицата е с много дом. сос , някакъв сух салам като чоризо например , или хубава шунка те имат какво ли не и обилно моцарела и твърдо сирене и босилек. Това е.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest