- 02.07.16 12:03#1Суха или жива мая?Интересувам се каква е разликата между живата мая и тази в пакетчета. Аз да си призная използвам само суха и досега всичко ми е било супер, но познатите ми винаги ме гледат с недоверие и казват, че кубчето е по-добро. Какво е вашето мнение?ОтговорОтговор с цитат
- 04.07.16 01:57#2от: Суха или жива мая?Суха мая ползвам само в хлебопекарната, а за всичко останало жива мая. Може би е въпрос на навик каква мая се използва.ОтговорОтговор с цитат
- 04.07.16 08:19#3от: Суха или жива мая?Използвам предимно прясна мая, но когато нямам в момента си имам резерви от суха и слагам от неяОтговорОтговор с цитат
- 12.07.16 12:10#4от: Суха или жива мая?да аз нямам навик да я съхранявам добре като ми остане и винаги я изхвърлям после.ОтговорОтговор с цитат
- 12.07.16 01:51#5от: Суха или жива мая?Прясна мая много хубаво се запазва във фризер , сложена в найлонова торбичка и хубаво завързана да не влиза влага , ако е качествена, като се размрази е също като току-що купенаОтговорОтговор с цитат
- 12.07.16 01:53#6от: Суха или жива мая?Напълно съм сагласна с теб Илияна,аз също купувам само прясна мая и то повече кубчета и си замразявам във фризера,след това я разтварям направо в по-топло мляко или вода. Не губи качествата си ОтговорОтговор с цитат
- 12.07.16 04:54#7от: Суха или жива мая?Живата мая е за предпочитане като естествен ограничен продукт, но сухата се съхранява по-лесно и по-трудно се разваля.ОтговорОтговор с цитат
- 13.07.16 12:31#8от: Суха или жива мая?Ползвам и от двата вида ,все се получава , ако нямам свежа ,работя със суха мая и двата вида са добри според менОтговорОтговор с цитат
- 13.07.16 12:40#9от: Суха или жива мая?Използвам предимо жива мая,много рядко суха-но както спомена Вили и двата вида са добри,ако спазвате пропорции мая-брашно ОтговорОтговор с цитат
- 20.07.16 12:01#10от: Суха или жива мая?И двата вида мая ползвам, но предпочитам сухата , защото предварително никога не я активирам за разлика от живата. Губи ми време. Всичко хвърлям накуп в миксера и оставям да се измесва тестото. До момента не ме е предала. Ползвам френската на пакетчета от 11 г за 1 кг тесто.ОтговорОтговор с цитат
- 13.08.16 12:30#11от: Суха или жива мая?Аз използвам основно жива мая, но понякога когато правя хляб в хлебопекарната използвам суха.ОтговорОтговор с цитат
- 26.08.16 10:29#12от: Суха или жива мая?Работя само с кубче мая.Според мен пити, хляб, закуски стават по добре.ОтговорОтговор с цитат
- 27.08.16 05:49#13от: Суха или жива мая?Използвам предимно жива мая. Предпочитам я защото има разлика в тестото когато е правено с жива и суха мая. С живата тестото става по пухкаво и по вкусно. Сухата мая в къщи се ползва само в краен и спешен случай.ОтговорОтговор с цитат
- 01.09.16 01:49#14от: Суха или жива мая?Аз съм за живата мая и вкус и мирис са други от сухата.ОтговорОтговор с цитат
- 01.09.16 03:22#15от: Суха или жива мая?Използвам главно жива мая,сухата я използвам само за тесто за пица.ОтговорОтговор с цитат
- 21.09.16 11:21#16от: Суха или жива мая?Явно повечето от нас предпочитат живата мая.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest