- 02.07.16 12:03#1Суха или жива мая?Интересувам се каква е разликата между живата мая и тази в пакетчета. Аз да си призная използвам само суха и досега всичко ми е било супер, но познатите ми винаги ме гледат с недоверие и казват, че кубчето е по-добро. Какво е вашето мнение?ОтговорОтговор с цитат
- 21.09.16 11:23#2от: Суха или жива мая?Така е спор няма, със сухата я няма тази пухкавост на тестото.ОтговорОтговор с цитат
- 26.09.16 12:24#3от: Суха или жива мая?От скоро започнаха масово да говорят че каквато и да е маята не е полезна, затова с квас е най полезно. Дори и хляб има на пазара на който пише с големи букви че е с КВАС.ОтговорОтговор с цитат
- 26.09.16 02:27#4от: Суха или жива мая?Маята я отхвърлят, защото е получена по искуствен начин.Чела съм, че тя е причина за подуване на корема.Не знам до колко хлябът който продават в магазините наистина е с квас.Хлябът с квас обикновено киселее.ОтговорОтговор с цитат
- 09.10.16 12:08#5от: Суха или жива мая?Предпочитам прясната мая на кубчета, ползвам тази на виво, но винаги имам и пакетчета суха във шкафа за всеки случай ОтговорОтговор с цитат
- 09.10.16 12:20#6от: Суха или жива мая?Да ви кажа честно скоро подобриха явно качеството на сухата мая и нещата приготвени с нея стават страхотни.ОтговорОтговор с цитат
- 09.10.16 12:47#7от: Суха или жива мая?simpoliq :Да ви кажа честно скоро подобриха явно качеството на сухата мая и нещата приготвени с нея стават страхотни.
Също повече съм за сухата, тази която ползвам е и бързодействаща, и съм доволна. С живата мая много силно ми ухаят на мая сладкишите и затова я избягвам.ОтговорОтговор с цитат - 09.10.16 12:58#8от: Суха или жива мая?Много си права Мария, прясната понякога мирише доста дори и при печене се усеща. ОтговорОтговор с цитат
- 09.10.16 01:08#9от: Суха или жива мая?simpoliq :Много си права Мария, прясната понякога мирише доста дори и при печене се усеща.
Точно след изпичане много силно ми мирише, въпреки че зная, че и ти ползваш малки количества мая, както и аз.ОтговорОтговор с цитат - 09.10.16 01:17#10от: Суха или жива мая?От опит разбрах че и с 1/2 се получава същия резултат хем по здравословно и по малко се усеща. Напоследък все по често се говори че маята не е полезна.ОтговорОтговор с цитат
- 09.10.16 01:20#11от: Суха или жива мая?simpoliq :От опит разбрах че и с 1/2 се получава същия резултат хем по здравословно и по малко се усеща. Напоследък все по често се говори че маята не е полезна.
Да, така казват, че не е полезна и затова на 500 г брашно слагам не повече от 6 г суха мая. Напоследък и на 1 кг брашно се научих да добавям само по 7 г мая и пак става много добре. Изчакването на втасване си е същото както и при едно пакетче от 11 г , така и от 7 г мая.ОтговорОтговор с цитат - 09.10.16 08:43#12от: Суха или жива мая?Използвам и двата вида мая, но предпочитам живата.ОтговорОтговор с цитат
- 09.10.16 09:28#13от: Суха или жива мая?Вчера месих питката с една турска мая и изобщо не ми хареса ,никога няма да повторя тази си грешка Вземам си суха на доктора и всичко е наред ,но често ползвам и жива мая ОтговорОтговор с цитат
- 09.10.16 02:31#14от: Суха или жива мая?Един съвет за маята ,винаги гледайте срока на годност ,ако е изтекъл много ще чакате да втаса тестото ви ОтговорОтговор с цитат
- 25.05.18 07:12#15от: Суха или жива мая?Аз използвам жива мая. Тя е по-силна от сухата и ми харесва повече.ОтговорОтговор с цитат
- 27.05.18 04:09#16от: Суха или жива мая?Ползвала съм ги и двете за едни и същи неща, и определено разлика не съм видяла.
Въпрос на навик и предпочитания е. Аз предпочитам отскоро само сухата, не се разваля лесно и се съхранява също лесно.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest