- 06.08.16 12:31#1Какво точно трябва да съдържа така популярният български пататник?Родопски деликатес ли е пататника и в кой край на страната ни как се приготвя той?ОтговорОтговор с цитат
- 12.10.16 04:34#2от: Какво точно трябва да съдържа така популярният български пататник?Все още не съм опитвала и нямам представа.ОтговорОтговор с цитат
- 27.12.16 10:42#3от: Какво точно трябва да съдържа така популярният български пататник?И аз не съм яла. Трябва тези дни, докато съм почивка да приготвя един пататник.ОтговорОтговор с цитат
- 29.12.20 02:17#4от: Какво точно трябва да съдържа така популярният български пататник?Тали :Пататник и качамака са емблематични ястия за Родопите. Основните съставки на пататника са картофи,джоджън и кромид лук,като освен тях според предпочитанията се добавят сирене,яйца,масло и т.н. Не по малко важни за традиционния пататник са и корите ( има много варианти и без кори),като те се замесват от брашно,сол и вода. Пататника се пече върху печка на дърва,като се обръща за да се изпече и от двете страни. Много прости,семпли и достъпни съставки, съчетани по уникален начин,който ти позволява да се докоснеш до бита и културата на ропчанина,това е пататника.
По-точно описание от това неможе да бъде! Живях 6 години в Смолян и това е вярната рецепта! Само да отбележа, че в някои краища на Родопите го правят и с варен картоф. Най-сложното при приготвянето на пататника е обръщането! Вкусотия си е! ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest