Gotvach.bg»Форум»Консервиране на храни»Как се обработват пресни маслини?

Как се обработват пресни маслини?

  • 14.09.16 03:29#1Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуруРегистрация: 30.01.11Град: ЕлховоОтговори: 1008Как се обработват пресни маслини?Донесоха ми пресни маслини. Знаете ли как точно се обработват. Зная че се набождат с шишче и се слагат в солена вода и се сменя но колко дни не ми е ясно. Това се прави с цел да им излезе горчивият вкус.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 16.09.16 01:24#2Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуруРегистрация: 30.01.11Град: ЕлховоОтговори: 1008от: Как се обработват пресни маслини?Никой ли не е извличал горчивия вкус на маслини?ОтговорОтговор с цитат
  • 16.09.16 01:44#3Сия РибагинаСия РибагинаМастър ШефРегистрация: 02.08.13Град: СофияОтговори: 428от: Как се обработват пресни маслини?Всеки ден трябва да сменяш водата с нова студена колкото да ги покрие.Колко време вече ги държиш, сменили ли са цвета си?ОтговорОтговор с цитат
  • 16.09.16 01:56#4Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуруРегистрация: 30.01.11Град: ЕлховоОтговори: 1008от: Как се обработват пресни маслини?Вече седмица, променен е малко цвета.ОтговорОтговор с цитат
  • 16.09.16 02:03#5Сия РибагинаСия РибагинаМастър ШефРегистрация: 02.08.13Град: СофияОтговори: 428от: Как се обработват пресни маслини?Рано им е, дръж ги поне 3 седмици, най добре месец, но всеки ден трябва да им сменяш водата с нова студена, след това им направи марината от студена вода и морска сол.Те ще продължат да горчат, слагаш сол по метода на яйцето, като изплува отгоре, значи е достатъчно, дръж в такава марината 15дни, след това сменяш и държиш 20дни, после пак сменяш маринатата и чакаш 30дни, след това горчилката почти ще изчезне и ще можете да си ги хапвате. По принцип хубавата маслина е с леко горчив вкус, така че и да е останал някакъв вкус няма да е фатално. После за съхранение може да ги сложиш в оцет, зехтин и подправки.ОтговорОтговор с цитат
  • 16.09.16 03:23#6Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуруРегистрация: 30.01.11Град: ЕлховоОтговори: 1008от: Как се обработват пресни маслини?Сия, много ти благодаря за изчерпателния отговор. Малко играчка но няма как вече съм ги почнала и ще следвам указанията ти.ОтговорОтговор с цитат
  • 16.09.16 04:18#7Албена АсеноваАлбена АсеноваГуруРегистрация: 08.05.13Град: ВарнаОтговори: 482от: Как се обработват пресни маслини?А от къде пресни маслини?В България не съм виждала?ОтговорОтговор с цитат
  • 16.09.16 04:39#8Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуруРегистрация: 30.01.11Град: ЕлховоОтговори: 1008от: Как се обработват пресни маслини?Подарък от Гърция ми донесоха, при нас няма климата явно не става. В Турция също отглеждат ние сме на 60 км до Одрин и често ходят градски да си пазарят маслини и много други стоки.ОтговорОтговор с цитат
  • 16.09.16 05:19#9Веселина КонстантиноваВеселина КонстантиноваАвторРегистрация: 01.12.15Град: КарловоОтговори: 503от: Как се обработват пресни маслини?Никога не ми се е налагало да обработвам пресни маслини и не съм наясно с технологията.ОтговорОтговор с цитат
  • 16.09.16 07:22#10ВИЛИ-Виолета МатеваВИЛИ-Виолета МатеваАвторРегистрация: 27.06.12Град: КаменоОтговори: 665от: Как се обработват пресни маслини?Ваня и аз като теб имах подарък маслини едно катче ,от Гърция Бяха леко зелени, нарязани с нож на няколко места и залети с марина от сол и вода Когато исках да ям си вадех две шепи ,накисваш с вода да излезе солта и после отцедени в буркан се заливат с зехтин или олио Както бяха зелени за две седмици без да сменям нищо те станаха с нормален маслинов цвят Бяха средни маслинки ,но много вкусни ОтговорОтговор с цитат
  • 16.09.16 08:17#11Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуруРегистрация: 30.01.11Град: ЕлховоОтговори: 1008от: Как се обработват пресни маслини?Но интересно, че в домашни условия като се обработват ги бучкаме и стават на дупчици а купените никъде нямат следа от нищо гладки са си, явно технологията им е друга-модерна. ОтговорОтговор с цитат
  • 16.09.16 09:11#12Сия РибагинаСия РибагинаМастър ШефРегистрация: 02.08.13Град: СофияОтговори: 428от: Как се обработват пресни маслини?Вили, щом са набодени и накиснати в сол и вода, значи преди това са обработвани по метода, който писах на Ваня. Няма как да ги яде ако не им е махнала горчилката.
    Ваня недей да ги бодеш, добре е само да махнеш дръжките и си сменявай водата до към 20тия ден, след това ги сложи в сол и вода, ако след 15тия ден в маринатата като ги пробваш не ти горчат може да си ги хапваш, но се съмнявам. На маслинките им трябва време и търпение, но ти си прецени.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 16.09.16 09:18#13Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуруРегистрация: 30.01.11Град: ЕлховоОтговори: 1008от: Как се обработват пресни маслини?За всичко се иска търпение съм разбрала, бързата работа срам за майстора! Някой хора ми казват как имаш търпение да правиш такива питки, желанието е най важно, за всичко важи дори и за маслините! ОтговорОтговор с цитат
  • 17.09.16 07:27#14ВИЛИ-Виолета МатеваВИЛИ-Виолета МатеваАвторРегистрация: 27.06.12Град: КаменоОтговори: 665от: Как се обработват пресни маслини?за съжаление не знам какво са ги правили преди да стигнат при мен ,но явно са били обработени по домашен метод ОтговорОтговор с цитат
  • 19.09.16 03:01#15Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуруРегистрация: 12.01.16Град: РадневоОтговори: 666от: Как се обработват пресни маслини?Зачетох се , много е интересно, не знаех , че пресните , необработени маслини са с горчив вкусОтговорОтговор с цитат
  • 19.09.16 03:23#16Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуруРегистрация: 30.01.11Град: ЕлховоОтговори: 1008от: Как се обработват пресни маслини?Дори са много горчиви направо стипцат нещо такова ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest