Gotvach.bg»Форум»Чуждестранна Кухня»Трюфел - готвили ли сте?

Трюфел - готвили ли сте?

  • 27.09.16 08:05#1Веселина КонстантиноваВеселина КонстантиноваАвторРегистрация: 01.12.15Град: КарловоОтговори: 503Трюфел - готвили ли сте?Това е един от най-скъпите кулинарни продукти. Никога не съм приготвяла и не съм опитвала.Дано да ми се отдаде възможност да опитам поне! Ако вие имате наблюдения и опит - споделете!
    ОтговорОтговор с цитат
  • 27.09.16 07:42#2ВИЛИ-Виолета МатеваВИЛИ-Виолета МатеваАвторРегистрация: 27.06.12Град: КаменоОтговори: 665от: Трюфел - готвили ли сте?За жалост и аз не съм опитвала и нямам мнение ,но ми се ще да хапна и от него ОтговорОтговор с цитат
  • 27.09.16 07:55#3Албена АсеноваАлбена АсеноваГуруРегистрация: 08.05.13Град: ВарнаОтговори: 482от: Трюфел - готвили ли сте?Даже не съм и опитвала,но знам,че се намират и по нашите земи и който знае местата където се срещат е истински щастливец и късметлия.ОтговорОтговор с цитат
  • 27.09.16 08:38#4Христилияна ДимитроваХристилияна ДимитроваМастър ШефРегистрация: 04.06.16Град: ПлевенОтговори: 238от: Трюфел - готвили ли сте?Не съм опитвала.ОтговорОтговор с цитат
  • 27.09.16 09:29#5marcheva14marcheva14Мастър ШефРегистрация: 21.11.12Град: СофияОтговори: 215от: Трюфел - готвили ли сте?О да, опитвала съм във Флоренция. Поръчах си някакво задушено месо с черен трюфел. Той беше настърган отгоре на няколко настъргвания на рендето, примерно казано, как да го обясня по друг начин, не знам. Настъргано е така стиснато, защото е много скъпо. Вкусно е, ароматно е, но защо правих асоциация с нещо което мирише малко на земя...Това ми е спомена от този ресторант. Повече не си поръча такова задушено с трюфел , пропуснах го.. Минах на паста поръсена обилно с пармиджано. Там, то и навсякъде по тези страни пармиджаното си стои настъргано в едни широки купички на самата маса и всеки си слага колкото си иска. Може и да похапваш само топъл хляб и пармиджано с чаша хубаво вино.
    Другото нещо което силно ме впечатли, пак във Флоренция е, че на Нова година основното ястие с което се започва е леща с големи залъци хляб натопен вътре. Това е за късмет, плодородие и богатство. После следват другите меса и разните му други вкусотии и съответно вино към всяко ястие.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 28.09.16 06:08#6Добринка ПетковаДобринка ПетковаМастър ШефРегистрация: 17.12.15Град: МездраОтговори: 192от: Трюфел - готвили ли сте?Преди години,приятел на свекъра беше му дал няколко трюфела,та тогава опитах и не останах особено впечатлена от вкуса.ОтговорОтговор с цитат
  • 01.10.16 05:55#7Йорданка ТасеваЙорданка ТасеваИноваторРегистрация: 19.01.16Град: РадневоОтговори: 707от: Трюфел - готвили ли сте?Никога не съм опитвала, но ми се струва че е поредното скъпо прехвалено нещо! ОтговорОтговор с цитат
  • 01.10.16 06:02#8Гергана ГеоргиеваГергана  ГеоргиеваГуруРегистрация: 19.01.16Град: РадомирОтговори: 527от: Трюфел - готвили ли сте?Не съм опитвала,но честно казано не съм ги и срещала в търговските обекти.ОтговорОтговор с цитат
  • 02.10.16 07:11#9Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуруРегистрация: 12.01.16Град: РадневоОтговори: 666от: Трюфел - готвили ли сте?Не съм опитвалаОтговорОтговор с цитат
  • 04.10.16 03:45#10Сия РибагинаСия РибагинаМастър ШефРегистрация: 02.08.13Град: СофияОтговори: 428от: Трюфел - готвили ли сте?не съм опитвала, но приятелка ми сподели че е опитвала ризото с черен трюфел и каза че аромата и вкуса били невероятни.ОтговорОтговор с цитат
  • 24.10.16 06:43#11ангел долапчиевангел долапчиевНовакРегистрация: 24.10.16Град: ЕленаОтговори: 8от: Трюфел - готвили ли сте?трюфелите са бели и черни белите са скъпите черните повечето са от ферма не е нещо кой знае какво който не е опитвал да пробво олио от труфел 1 капка е достатъчна и ще види какъв му е вкуса най популярния сос с труфел е перегордин . там се раждали най добрите труфелеОтговорОтговор с цитат
  • 24.10.16 09:14#12Потребител#178244Потребител#178244НовакРегистрация: 12.10.16Град: -Отговори: 1от: Трюфел - готвили ли сте?да, на работа. Ползваме и някаква трюфел паста, от която един буркан е 60-тина лева някъдеОтговорОтговор с цитат
  • 14.04.18 02:37#13Lazarina T.Lazarina T.НовакРегистрация: 08.04.18Град: ПазарджикОтговори: 15от: Трюфел - готвили ли сте?Като малка на село дядо ми носеше трюфели често, но не са ми направили голямо впечатление...не са нищо особеноОтговорОтговор с цитат
  • 30.11.19 03:13#14RosiRosiНовакРегистрация: 12.06.19Град: -Отговори: 8от: Трюфел - готвили ли сте?Аз с нетърпение чакам сезона на трюфелите и всяка есен за мен е много вълнуваща. Обожавам както белите, така и черните преджати и черните . За всяко ястие си има определен вид трюфел. Някои от любимите ми ястия са лингуини с олио е бял трюфел, накълцано сурово телешко месо с бял трюфел и не на последно място яйца на очи и бял трюфел. Трюфелите се консумират сурови и само в сезона, за да им се насладите напълно. Преди да ги закупите информирате се за произхода им, понеже вече се отглеждат във ферми за които не искам и да зная.ОтговорОтговор с цитат
  • 08.07.23 04:46#15Потребител#325598Потребител#325598НовакРегистрация: 27.01.23Град: -Отговори: 62от: Трюфел - готвили ли сте?НикогаОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest