- 27.09.16 08:05#1Трюфел - готвили ли сте?Това е един от най-скъпите кулинарни продукти. Никога не съм приготвяла и не съм опитвала.Дано да ми се отдаде възможност да опитам поне! Ако вие имате наблюдения и опит - споделете! ОтговорОтговор с цитат
- 27.09.16 07:42#2от: Трюфел - готвили ли сте?За жалост и аз не съм опитвала и нямам мнение ,но ми се ще да хапна и от него ОтговорОтговор с цитат
- 27.09.16 07:55#3от: Трюфел - готвили ли сте?Даже не съм и опитвала,но знам,че се намират и по нашите земи и който знае местата където се срещат е истински щастливец и късметлия.ОтговорОтговор с цитат
- 27.09.16 08:38#4от: Трюфел - готвили ли сте?Не съм опитвала.ОтговорОтговор с цитат
- 27.09.16 09:29#5от: Трюфел - готвили ли сте?О да, опитвала съм във Флоренция. Поръчах си някакво задушено месо с черен трюфел. Той беше настърган отгоре на няколко настъргвания на рендето, примерно казано, как да го обясня по друг начин, не знам. Настъргано е така стиснато, защото е много скъпо. Вкусно е, ароматно е, но защо правих асоциация с нещо което мирише малко на земя...Това ми е спомена от този ресторант. Повече не си поръча такова задушено с трюфел , пропуснах го.. Минах на паста поръсена обилно с пармиджано. Там, то и навсякъде по тези страни пармиджаното си стои настъргано в едни широки купички на самата маса и всеки си слага колкото си иска. Може и да похапваш само топъл хляб и пармиджано с чаша хубаво вино.
Другото нещо което силно ме впечатли, пак във Флоренция е, че на Нова година основното ястие с което се започва е леща с големи залъци хляб натопен вътре. Това е за късмет, плодородие и богатство. После следват другите меса и разните му други вкусотии и съответно вино към всяко ястие.ОтговорОтговор с цитат - 28.09.16 06:08#6от: Трюфел - готвили ли сте?Преди години,приятел на свекъра беше му дал няколко трюфела,та тогава опитах и не останах особено впечатлена от вкуса.ОтговорОтговор с цитат
- 01.10.16 05:55#7от: Трюфел - готвили ли сте?Никога не съм опитвала, но ми се струва че е поредното скъпо прехвалено нещо! ОтговорОтговор с цитат
- 01.10.16 06:02#8от: Трюфел - готвили ли сте?Не съм опитвала,но честно казано не съм ги и срещала в търговските обекти.ОтговорОтговор с цитат
- 02.10.16 07:11#9от: Трюфел - готвили ли сте?Не съм опитвалаОтговорОтговор с цитат
- 04.10.16 03:45#10от: Трюфел - готвили ли сте?не съм опитвала, но приятелка ми сподели че е опитвала ризото с черен трюфел и каза че аромата и вкуса били невероятни.ОтговорОтговор с цитат
- 24.10.16 06:43#11от: Трюфел - готвили ли сте?трюфелите са бели и черни белите са скъпите черните повечето са от ферма не е нещо кой знае какво който не е опитвал да пробво олио от труфел 1 капка е достатъчна и ще види какъв му е вкуса най популярния сос с труфел е перегордин . там се раждали най добрите труфелеОтговорОтговор с цитат
- 24.10.16 09:14#12от: Трюфел - готвили ли сте?да, на работа. Ползваме и някаква трюфел паста, от която един буркан е 60-тина лева някъдеОтговорОтговор с цитат
- 14.04.18 02:37#13от: Трюфел - готвили ли сте?Като малка на село дядо ми носеше трюфели често, но не са ми направили голямо впечатление...не са нищо особеноОтговорОтговор с цитат
- 30.11.19 03:13#14от: Трюфел - готвили ли сте?Аз с нетърпение чакам сезона на трюфелите и всяка есен за мен е много вълнуваща. Обожавам както белите, така и черните преджати и черните . За всяко ястие си има определен вид трюфел. Някои от любимите ми ястия са лингуини с олио е бял трюфел, накълцано сурово телешко месо с бял трюфел и не на последно място яйца на очи и бял трюфел. Трюфелите се консумират сурови и само в сезона, за да им се насладите напълно. Преди да ги закупите информирате се за произхода им, понеже вече се отглеждат във ферми за които не искам и да зная.ОтговорОтговор с цитат
- 08.07.23 04:46#15от: Трюфел - готвили ли сте?НикогаОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest