- 04.10.16 10:41#1Приготвяли ли сте огледална глазура?Приготвяли ли сте огледална глазура за торта? Ако да - споделете рецепта ОтговорОтговор с цитат
- 06.10.16 08:47#2от: Приготвяли ли сте огледална глазура?въртеше се клипче в групите по фейса, но не съм правила.ОтговорОтговор с цитат
- 06.10.16 10:03#3от: Приготвяли ли сте огледална глазура?Да. Имам и рецепта точно как се приготвя и ако има някой желание ще я пусна. Не е трудна, но наистина се прави с повечко шоколад.ОтговорОтговор с цитат
- 06.10.16 11:18#4от: Приготвяли ли сте огледална глазура?Не съм приготвяла и ако дадете малко повече информация, ще е добре.ОтговорОтговор с цитат
- 07.10.16 12:03#5от: Приготвяли ли сте огледална глазура?Ще пусна рецептата, но за нея трябва термометър, иначе не става работата. Много работа ми върши. Кантарче също е задължително за тази рецепта.
Стъклен Ганаш
В 1/2 ч.ч. студена вода се изсипва 10 г желатин да набъбне.
125 мл вода се слага в дълбок съд, добавя се 225 г захар кристал и се поставя на умерен огън. Разбърква се непрекъснато докато стигне 104 градуса. Сваля се от огъня и след леко охлаждане се добавя 150 г кувертюр. Разбърква се с тел до стопяването му.. Добавя се 30 г какао но с висок %, разбърква се да се поеме добре и се добавя 65 мл сметана висок %. Разбърква се докато стигне 59-60 градуса. Добавя се желатина и се разбърква до стопяването му. Сместа се прецежда задължително през цедка, минава се през блендер ръчно и бавно. Отново се прецежда и температурата трябва вече да е 28 градуса.
Тортата се поставя на висок поднос, или върху широка чаша и се залива с шоколада. без да се заглажда повече. Не се пипа докато напълно "хване" шоколада.
PS веднъж съм го правила и определено омазах кухнята с шоколад, защото когато се качи тортата върху широката чаша задължително се поставя решетка и когато се стича шоколада по стените на тортата, той трябва обратно да се събере и да се ползва отново, ама аз не се усетих и стана една...
Наистина се получава невероятен гланц, стъкло е.
Какаото трябва да е например на Ван Хутен с богат какаов вкус, плътно и маслено и най-вече тъмно с истински цвят на какао , с това което се продава по магазините у нас не става.ОтговорОтговор с цитат - 07.10.16 08:32#6от: Приготвяли ли сте огледална глазура?Не не съм правила но сигурно е много сложно. За да се постигне този гланц трябват доста умения в сладкарството.ОтговорОтговор с цитат
- 07.10.16 05:07#7от: Приготвяли ли сте огледална глазура?Не съм приготвяла ,изглежда ми много трудно.ОтговорОтговор с цитат
- 07.10.16 06:19#8от: Приготвяли ли сте огледална глазура?Не съм приготвяла и сега разбирам, че има такава глазура, доста трудно се приготвя, за майстори еОтговорОтговор с цитат
- 07.10.16 07:29#9от: Приготвяли ли сте огледална глазура?Аз съм го чела и така написано не ми се струва кой знае колко сложно, но само като го погледна колко е красиво и не смея да опитам да не се разочаровам от себе си.ОтговорОтговор с цитат
- 07.10.16 08:05#10от: Приготвяли ли сте огледална глазура?50 мл вода
100 г захар
100 г глюкоза
65 г кондензирано мляко
100 г бял шоколад
6 г желатин разтворен в 36 мл вода
Намерих рецепта в интернет, но не съм изпробвала.ОтговорОтговор с цитат - 09.10.16 03:13#11от: Приготвяли ли сте огледална глазура?Интересна тема.ОтговорОтговор с цитат
- 10.10.16 08:50#12от: Приготвяли ли сте огледална глазура?Благодаря ви за рецептите... Ще отделя един ден и ще пробвам да видим какво ще излезе
ОтговорОтговор с цитат
- 23.02.18 10:33#13от: Приготвяли ли сте огледална глазура?Голямо желание имам да се пробвам поне веднъж.Като се прежаля ще ви покажа
ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest