Страхувате ли се да готвите на око?

  • 06.10.16 07:52#1Веселина КонстантиноваВеселина КонстантиноваАвторРегистрация: 01.12.15Град: КарловоОтговори: 502Страхувате ли се да готвите на око?Аз лично не се страхувам. Вече си имам изградена система и съм наясно коя чашка или лъжичка, какво количество съдържа.

    Даже и нещо да се обърка, успявам да го поправя, като напр. ако брашното е по-малко - ще добавя още за получаването на необходимото тесто. Да, вярно е че рецептата трябва да е описана с точен грамаж. Но бързайки, няма време да се тегли всичко на везната.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 09.10.16 08:57#2Сия РибагинаСия РибагинаМастър ШефРегистрация: 02.08.13Град: СофияОтговори: 428от: Страхувате ли се да готвите на око?На око може да се изкуша да готвя само основни ястия. Всичко друго меря, особено за печива и сладкиши, точните пропорции са от изключителна важностОтговорОтговор с цитат
  • 09.10.16 10:30#3Биляна ВладоваБиляна ВладоваИноваторРегистрация: 17.02.16Град: ЕленаОтговори: 189от: Страхувате ли се да готвите на око?абсолютно всичко готвя на окоОтговорОтговор с цитат
  • 10.10.16 12:52#4Джемиле ЧешлиеваДжемиле ЧешлиеваМастър ШефРегистрация: 07.01.16Град: БориноОтговори: 554от: Страхувате ли се да готвите на око?Почти винаги готвя на око. Рядко използвам точни грамажи.ОтговорОтговор с цитат
  • 10.10.16 01:01#5Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуруРегистрация: 30.01.11Град: ЕлховоОтговори: 1008от: Страхувате ли се да готвите на око?И аз като Сия, за основните може на око но за сладките и хлебните рецепти трябва мерене.ОтговорОтговор с цитат
  • 10.10.16 07:16#6Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуруРегистрация: 12.01.16Град: РадневоОтговори: 667от: Страхувате ли се да готвите на око?Понякога меря продуктите , друг път така - на окоОтговорОтговор с цитат
  • 10.10.16 07:55#7Христилияна ВасилеваХристилияна ВасилеваМастър ШефРегистрация: 04.06.16Град: ПлевенОтговори: 238от: Страхувате ли се да готвите на око?Понякога готвя на око,но рядко.ОтговорОтговор с цитат
  • 10.10.16 08:24#8Добринка ПетковаДобринка ПетковаМастър ШефРегистрация: 17.12.15Град: МездраОтговори: 192от: Страхувате ли се да готвите на око?Почти винаги готвя на око- и ястия и тестени,дори и десерти.Но има рецепти,който трябва да са с точни мерки,за да се получи отличен резултат ОтговорОтговор с цитат
  • 10.10.16 09:24#9VeselinaVeselinaГотвачРегистрация: 22.06.16Град: -Отговори: 225от: Страхувате ли се да готвите на око?Много рядко готвя на око.За тестени и сладки - никога.ОтговорОтговор с цитат
  • 10.10.16 01:00#10marcheva14marcheva14Мастър ШефРегистрация: 21.11.12Град: СофияОтговори: 215от: Страхувате ли се да готвите на око?На" око" готвя само ястия които са ми до болка познати, всичко друго е по рецепта, а продуктите за сладкиши ги измервам с електронен кантар. Обичам да съм точна, такава съм си и в живота, нямам спомен някога да съм закъснявала за къде и да е било, а и съм страшно подредена. Ако приготвям сладкиш всички продукти са измерени предварително и подредени по ред на поставянето им, а ако си говорим за гардеробите ми, там вече става страшно, хавлиените ми кърпи са по цветове, такъв човек съм.ОтговорОтговор с цитат
  • 10.10.16 01:05#11ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВАИноваторРегистрация: 20.07.16Град: ХасковоОтговори: 63от: Страхувате ли се да готвите на око?В повечето случаи готвя на око. Ако е някое ново и непознато ястие или сладкиш тогава спазвам рецептата.ОтговорОтговор с цитат
  • 10.10.16 07:20#12ВИЛИ-Виолета МатеваВИЛИ-Виолета МатеваАвторРегистрация: 27.06.12Град: КаменоОтговори: 665от: Страхувате ли се да готвите на око?не ме е страх да готвя на око и повечето случай така правя ,няма гаф ОтговорОтговор с цитат
  • 12.01.17 07:53#13Десислава ДончеваДесислава ДончеваГотвачРегистрация: 09.01.17Град: ПровадияОтговори: 2от: Страхувате ли се да готвите на око?Аз не се страхувам да готвя на око , понякога се получават много по - вкусни и интересни ястия.ОтговорОтговор с цитат
  • 14.01.17 06:08#14Величка ЩърбановаВеличка ЩърбановаМастър ШефРегистрация: 07.12.16Град: ПловдивОтговори: 227от: Страхувате ли се да готвите на око?Ако рецептурата е с някаква специфика и е от важност точния грамаж - тогава съм много стриктна по отношение на грамирането!
    Иначе си готвя обичайно "на око", така както кълцам гъби или лук без да гледам ножа....
    Готвенето без спазване на грамажи си е живо кулинарно предизвикателство!
    ОтговорОтговор с цитат
  • 16.02.17 06:42#15Emilia KrumovaEmilia KrumovaЧиракРегистрация: 19.01.17Град: ДупницаОтговори: 2от: Страхувате ли се да готвите на око?Не се страхувам да готвят на око , но винаги предпочитам да готвят по рецепта и всичко да е точно .
    Особено когато е за сладкиши и тесто , спазваш ли точните количества , няма как да не е добър резултата .
    ОтговорОтговор с цитат
  • 16.02.17 08:07#16Dora GrozevaDora GrozevaПомощник ГотвачРегистрация: 01.04.16Град: ХасковоОтговори: 1от: Страхувате ли се да готвите на око?Не, не се страхувам. Основните ястия готвя почти на око. А дори, да готвя по рецепта, добавям или променям нещо в рецептата според предпочитанията на моето семейство. Що се отнася до работа с тесто, никога не меря брашното.Според мен, тестото само показва,просто трябва да се научите да го усещате. ОтговорОтговор с цитат