- 06.10.16 07:52#1Страхувате ли се да готвите на око?Аз лично не се страхувам. Вече си имам изградена система и съм наясно коя чашка или лъжичка, какво количество съдържа.
Даже и нещо да се обърка, успявам да го поправя, като напр. ако брашното е по-малко - ще добавя още за получаването на необходимото тесто. Да, вярно е че рецептата трябва да е описана с точен грамаж. Но бързайки, няма време да се тегли всичко на везната.ОтговорОтговор с цитат - 09.10.16 08:57#2от: Страхувате ли се да готвите на око?На око може да се изкуша да готвя само основни ястия. Всичко друго меря, особено за печива и сладкиши, точните пропорции са от изключителна важностОтговорОтговор с цитат
- 09.10.16 10:30#3от: Страхувате ли се да готвите на око?абсолютно всичко готвя на окоОтговорОтговор с цитат
- 10.10.16 12:52#4от: Страхувате ли се да готвите на око?Почти винаги готвя на око. Рядко използвам точни грамажи.ОтговорОтговор с цитат
- 10.10.16 01:01#5от: Страхувате ли се да готвите на око?И аз като Сия, за основните може на око но за сладките и хлебните рецепти трябва мерене.
ОтговорОтговор с цитат
- 10.10.16 07:16#6от: Страхувате ли се да готвите на око?Понякога меря продуктите , друг път така - на окоОтговорОтговор с цитат
- 10.10.16 07:55#7от: Страхувате ли се да готвите на око?Понякога готвя на око,но рядко.ОтговорОтговор с цитат
- 10.10.16 08:24#8от: Страхувате ли се да готвите на око?Почти винаги готвя на око- и ястия и тестени,дори и десерти.Но има рецепти,който трябва да са с точни мерки,за да се получи отличен резултат
ОтговорОтговор с цитат
- 10.10.16 09:24#9от: Страхувате ли се да готвите на око?Много рядко готвя на око.За тестени и сладки - никога.ОтговорОтговор с цитат
- 10.10.16 01:00#10от: Страхувате ли се да готвите на око?На" око" готвя само ястия които са ми до болка познати, всичко друго е по рецепта, а продуктите за сладкиши ги измервам с електронен кантар. Обичам да съм точна, такава съм си и в живота, нямам спомен някога да съм закъснявала за къде и да е било, а и съм страшно подредена. Ако приготвям сладкиш всички продукти са измерени предварително и подредени по ред на поставянето им, а ако си говорим за гардеробите ми, там вече става страшно, хавлиените ми кърпи са по цветове, такъв човек съм.ОтговорОтговор с цитат
- 10.10.16 01:05#11от: Страхувате ли се да готвите на око?В повечето случаи готвя на око. Ако е някое ново и непознато ястие или сладкиш тогава спазвам рецептата.ОтговорОтговор с цитат
- 10.10.16 07:20#12от: Страхувате ли се да готвите на око?не ме е страх да готвя на око и повечето случай така правя ,няма гаф
ОтговорОтговор с цитат
- 12.01.17 07:53#13от: Страхувате ли се да готвите на око?Аз не се страхувам да готвя на око , понякога се получават много по - вкусни и интересни ястия.ОтговорОтговор с цитат
- 14.01.17 06:08#14от: Страхувате ли се да готвите на око?Ако рецептурата е с някаква специфика и е от важност точния грамаж - тогава съм много стриктна по отношение на грамирането!
Иначе си готвя обичайно "на око", така както кълцам гъби или лук без да гледам ножа....
Готвенето без спазване на грамажи си е живо кулинарно предизвикателство!ОтговорОтговор с цитат
- 16.02.17 06:42#15от: Страхувате ли се да готвите на око?Не се страхувам да готвят на око , но винаги предпочитам да готвят по рецепта и всичко да е точно .
Особено когато е за сладкиши и тесто , спазваш ли точните количества , няма как да не е добър резултата .ОтговорОтговор с цитат - 16.02.17 08:07#16от: Страхувате ли се да готвите на око?Не, не се страхувам. Основните ястия готвя почти на око. А дори, да готвя по рецепта, добавям или променям нещо в рецептата според предпочитанията на моето семейство. Що се отнася до работа с тесто, никога не меря брашното.Според мен, тестото само показва,просто трябва да се научите да го усещате.
ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest