Gotvach.bg»Форум»Българска Кухня»Как да направим питката красива?

Как да направим питката красива?

  • 07.10.16 04:31#1Веселина КонстантиноваВеселина КонстантиноваАвторРегистрация: 01.12.15Град: КарловоОтговори: 503Как да направим питката красива?Освен, че вкусна, питката за празник, па и за делник трябва да е красива. На мен най-лесно ми е когато направя тестото на топки, след това на фитили и ги завържа на възелчета. Споделете вашите умения.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 12.10.16 07:27#2Гергана ГеоргиеваГергана  ГеоргиеваГуруРегистрация: 19.01.16Град: РадомирОтговори: 527от: Как да направим питката красива?И за мен от съществено значение е тестото да е втасало точно колкото трябва, тогава питката бухва, пък който как си я украси все ще е хубава.ОтговорОтговор с цитат
  • 12.10.16 10:17#3Добринка ПетковаДобринка ПетковаМастър ШефРегистрация: 17.12.15Град: МездраОтговори: 192от: Как да направим питката красива?Правенето на питки е моята страст,но малко я изоставих,покрай другата ми любов-правенето на торти. Преди време,месех почти всеки ден,като видех нещо интересно и веднага запрятах ръкави,комбинирах детайли от няколко погачи,аз си измислях -просто обичам тестото.Даже снимах процеса на приготвяне,как се прави и т.н,защото много е трудно да обясняваш разни плетеници и да те разберат.Сега правя само по поръчка или за семейни празници. .
    Установих,че когато искам погачата да бъде с някакви плетеници и по различно оформена,не оставям тестото да втаса,а веднага започвам с оформянето. След това я оставям да втаса,мажа с яйце и пека на 200градуса,на долно ниво на печката(но това зависи от фурната). Също е добре тестото да е с една идея по твърдо.
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest