- 07.10.16 04:31#1Как да направим питката красива?Освен, че вкусна, питката за празник, па и за делник трябва да е красива. На мен най-лесно ми е когато направя тестото на топки, след това на фитили и ги завържа на възелчета. Споделете вашите умения.ОтговорОтговор с цитат
- 07.10.16 05:19#2от: Как да направим питката красива?Обичам да правя питки, да правя украсата отгоре. Украсата на питките я правя само от вода, сол и брашно,за да остане бяла.Ще се радвам да обменим опит и да науча нещо ново.ОтговорОтговор с цитат
- 07.10.16 05:39#3от: Как да направим питката красива?Тук има много добри майстори на питките.С удоволствие ще чакам да разкрият и споделят тайните си.ОтговорОтговор с цитат
- 07.10.16 07:54#4от: Как да направим питката красива?Аз най- често разточвам на 3 блата. Слагам ги един върху друг като помежду тях мажа с масло и ги навивам на руло. Режа на филийки с дебелина около 2-3 см и стават 7-10 парчета зависи колко съм го разточила. Слагам ги да легнат едно до друго и мажа отгоре с прясно мляко и малко олио.ОтговорОтговор с цитат
- 09.10.16 12:04#5от: Как да направим питката красива?Сама съм се учила, преди години. Много ми беше мерак да меся, имах и повече свободно време.
За месенето трябва любов, трябва да имаш желание да омесиш питата, иначе тя няма да се получи. Работи се бавно и нежно, сякаш галите любим. Оформянето е импровизация и въображениеОтговорОтговор с цитат - 09.10.16 01:14#6от: Как да направим питката красива?И аз сама се научих и колкото повече правя и виждам резултата искам все повече да правя и то да разнообразявам, измислям си модели като виждам някой елементи от други питки на други жени. Тестото за декорация има тънкост в него и днес ме питаха на днешната питка която споделих тук как се запазва тестото снежно бяло, а се пече почти 45 минути заедно с питката. В много рецепти съм писала състава му. Най-голямо удоволствие ми прави да правя розички от цветното тесто. Стават уникални и сама им се радвам. ОтговорОтговор с цитат
- 09.10.16 07:12#7от: Как да направим питката красива?Да, истина е, че тестото се меси с любов! Ваня, ти си признат майстор в декорацията на питки!ОтговорОтговор с цитат
- 09.10.16 09:31#8от: Как да направим питката красива?Така е без любов към това, което правиш не става.ОтговорОтговор с цитат
- 09.10.16 09:33#9от: Как да направим питката красива?Благодаря ти Веси! Явно наистина с любов ги правя, дори и уморена пак си играя и искам да са красиви, оня ден правих 4 малко множко ми дойде но се радвам от резултата, снощи споделих едната тук, дано я одобрят. ОтговорОтговор с цитат
- 09.10.16 12:10#10от: Как да направим питката красива?Ваня е цар на питките ,две мнения няма - оформени са красиво затова има много поръчки аз оформям както ми хареса ,понякога така от нищо или от видян модел от някоя кулинарна група където има много майстори на тестото - от тях се учим ОтговорОтговор с цитат
- 09.10.16 01:27#11от: Как да направим питката красива?не мога да правя много красиви питки и да я оформя, като втаса вече се е променилаОтговорОтговор с цитат
- 09.10.16 03:17#12от: Как да направим питката красива?Има много видове споделени в интернет, не толкова в книги.Само желание да има човек.И много време и много спокойствие също.ОтговорОтговор с цитат
- 12.10.16 04:32#13от: Как да направим питката красива?Най лесната за начинаещите е питката на кифлички запазва си формата и ефектна. ОтговорОтговор с цитат
- 12.10.16 05:51#14от: Как да направим питката красива?първо се научих на кифлички после на възелчета и всеки път опитвам нещо което ми хареса ОтговорОтговор с цитат
- 12.10.16 06:09#15от: Как да направим питката красива?Според мен, за да се запази формата на питката, тестото не трябва да е много меко. Правила съм какви ли не оформления, много обичам да меся важно е и фурната ви да е добра, аз за съжаление не мога да се похваля с такава. Всяка пита е ходене по мъките. Много трудно ми е, и обяснението на оформянето.ОтговорОтговор с цитат
- 12.10.16 07:16#16от: Как да направим питката красива?Трудно е да се обяснява как се оформя ,чета рецепти в нета на големи майстори на питки описва всичко до замесване ,накрая пише оформям по желание и каквото си видял и разбрал това е Най добре оформянето се разбира от втасалата питка преди да се пече ,после се губи красотата но все пак се запазва форматаОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest