- 09.10.16 09:39#1Обичате ли Цвекло и какво приготвяте с него?Полезно ли е цвеклото и какво приготвяте от него. Освен салати има много рецепти които не знаем.ОтговорОтговор с цитат
- 11.11.16 10:40#2от: Обичате ли Цвекло и какво приготвяте с него?Аз знам, че цвеклото е полезно при анемия и за нормализиране на кръвното. Аз го използвам за салата или си правя сок от него заедно с ябълки и моркови.ОтговорОтговор с цитат
- 14.11.16 06:39#3от: Обичате ли Цвекло и какво приготвяте с него?Цвеклото е идеално, както за салати и супи, така и за печива и десерти. Предлагам ти рецепта за много шоколадов сладкиш с цвекло
Продукти:
4бр червено цвекло (средни глави)
2 ч.ч брашно
1 и ½ ч.ч захар
60 г какао
1 и ½ ч.л бакпулвер
Сол
2 бр яйца големи
¾ ч.ч вода топла
¼ ч.ч масло разтопено
1 ч.л ванилия екстрат или 1 прахче
За ганаш:
100 г шоколад
100 мл сметана
1ч.л масло
Цвеклото се бели, слага се в тенджера, покрива се със вода и се слага да се вари, след завиране се готви около 30 мин докато омекне, проверете с нож забит в цвеклото, трябва да минава лесно. Изцежда се и се пюрира, оставя се да се охлади.
В купа се пресява брашното с какаото, бакпулвер, щипка сол и се слага захарта.
В друга купа се разбиват яйцата до крем, сипва се ванилия екстракт, маслото и водата.
Яйчената смес се сипва при брашнената, разбъркава се със шпатула до хомогена смес без бучки.Добавя се изстиналото пюре от цвекло и се разбърва
Форма с падащ ринг (26см диаметър) се намазва с маслко, изсипва се сместа, изравнява се и се пече около 45 мин на 180 градуса до суха клечка.
Вади се и се маха ринга, оставя се да се охлади, след което се обръща върху метална решетка и се оставя да се охлади напълно.
Прави се ганаш, слага се сметаната да се загрее, преди да кипне се маха и се троши шоколада в нея, оставя се да се стопи и се бърка до получаване на гъста шоколадова смес. Слага се малко масло и се разбърква. Охлажда се.
Готовия блат се поставя на решетка, изравнява се от горната страна така че да е с равна повърхност, изрезките си ги хапвате.
Сипва се шоколадовия ганаш и се оставя за час. Нарязва се на 8 парчетаОтговорОтговор с цитат - 30.12.16 01:58#4от: Обичате ли Цвекло и какво приготвяте с него?Яла съм само 2-3 пъти цвекло, но четох наскоро, че е много полезно и намерих интересни рецепти с него, които започнах да изпробвам.ОтговорОтговор с цитат
- 03.01.17 01:17#5от: Обичате ли Цвекло и какво приготвяте с него?Цвеклото е много полезно, но аз лично го използвам предимно за салата .ОтговорОтговор с цитат
- 05.01.17 12:34#6от: Обичате ли Цвекло и какво приготвяте с него?Определено е полезно цвеклото, най-често го приготвям в комбинация с морков на салата. Може да се добави царевица, настъргана зелена ябълка, дори смлени орехи. Страхотни комбинации
ОтговорОтговор с цитат
- 09.01.17 11:11#7от: Обичате ли Цвекло и какво приготвяте с него?Вкъщи го ползваме основно за салата, но докато бях бременна ме караха да го пия изцедено на сок за повдигане на хемоглобина ( много е полезно )ОтговорОтговор с цитат
- 31.01.17 10:55#8от: Обичате ли Цвекло и какво приготвяте с него?Ние правим супа от листата на цвеклото много е вкусна.ОтговорОтговор с цитат
- 28.01.18 12:51#9от: Обичате ли Цвекло и какво приготвяте с него?От скоро пия сок от цвекло, с нисък хемоглобин съм, сега се чувствам отлично. Има страхотен ефект от него.ОтговорОтговор с цитат
- 09.02.18 09:03#10от: Обичате ли Цвекло и какво приготвяте с него?Цвеклото е много полезно, консумираме го предимно зимата в най-различни варианти: напитка от ферментирало цвекло (квас), супи, салати и т.н.ОтговорОтговор с цитат
- 09.02.18 09:04#11от: Обичате ли Цвекло и какво приготвяте с него?Ето няколко рецепти:
http://recepti.gotvach.bg/r-67984-%D0%A4%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%BE_%D1%86%D0%B2%D0%B5%D0%BA%D0%BB%D0%BE_(%D0%BA%D0%B2%D0%B0%D1%81)
http://recepti.gotvach.bg/r-67742-%D0%9F%D1%83%D1%80%D0%BF%D1%83%D1%80%D0%BD%D0%B0_%D1%81%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B0_%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B0ОтговорОтговор с цитат - 09.02.18 09:08#12от: Обичате ли Цвекло и какво приготвяте с него?Обичам цвеклото,от него може да се приготвят салати , супи или да пиете сока .Сок от червено цвекло може да ползвате за оцветяване на тесто или разбита сметана за сладки при условие че не ви пречи вкусът му
ОтговорОтговор с цитат
- 09.02.18 09:09#13от: Обичате ли Цвекло и какво приготвяте с него?Ето и статия колко е полезно цвеклото:
http://gotvach.bg/n5-81345-%D0%9A%D0%B2%D0%B0%D1%81_%D0%BE%D1%82_%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%BE_%D1%86%D0%B2%D0%B5%D0%BA%D0%BB%D0%BE_-_%D1%81%D1%83%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0,_%D0%BA%D0%BE%D1%8F%D1%82%D0%BE_%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE_%D0%B5_%D0%BD%D0%B0_%D0%BC%D0%BE%D0%B4%D0%B0ОтговорОтговор с цитат - 11.02.18 05:42#14от: Обичате ли Цвекло и какво приготвяте с него?Предимно за салатки и съставка на фреш го ползвам. Случи ми се обаче веднъж да опитам и чипс от червено цвекло в заведение! Интересно на вкус и хрупкаво беше.
ОтговорОтговор с цитат
- 25.02.18 08:15#15от: Обичате ли Цвекло и какво приготвяте с него?Правя Сельодка под шуба.Става много вкусна.Рецептата я има в сайта.ОтговорОтговор с цитат
- 04.03.18 11:20#16от: Обичате ли Цвекло и какво приготвяте с него?олее не бях чувала за супа от листата...много авангардноОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest