Посещавали ли сте пазари в чужбина?

  • 09.10.16 12:31#1Сия РибагинаСия РибагинаМастър ШефРегистрация: 02.08.13Град: СофияОтговори: 428Посещавали ли сте пазари в чужбина?Посещавали ли сте пазари за храни в чужбина, от къде и какво си купихте?
    ОтговорОтговор с цитат
  • 09.10.16 04:55#2Веселина КонстантиноваВеселина КонстантиноваАвторРегистрация: 01.12.15Град: КарловоОтговори: 504от: Посещавали ли сте пазари в чужбина?В Турция - локум и чай. В Гърция - маслини.ОтговорОтговор с цитат
  • 09.10.16 11:25#3marcheva14marcheva14Мастър ШефРегистрация: 21.11.12Град: СофияОтговори: 215от: Посещавали ли сте пазари в чужбина?На всякъде където ходя винаги посещавам и пазарите. Още в хотела се информирам дали има такъв и в кой ден ще е, това се отнася за по-малките градчета, а в големите винаги питам къде се намира. Един ден си оставям точно за тази цел, за пазар на аромати, да гледам как разфасоват риба, как почистват морските дарове, месо, винаги ми е било интересно. Така в Португалия си купих разни чинии, дето едва не ме върнаха от самолета за свръх багаж, и един от най-известните червени пипери, от Гърция най-редовно пазарувам почти всичко, включително и перилни препарати и т.н Веро, сирена, брашно, подправки, сладка, от Турция най-вече подправки, и шафран, на количество, звездовиден анасон, но и тук съм споделяла че най-интересното място което съм посещавала като пазар е Сук в Бл. Изток. Няма такова удоволствие, от разнасяне на аромати такива които никога не съм усещала до момента. Аз и не знаех какво да купя по напред. Донесох си разни които още ме чакат в шкафа някой ден да ги пробвам, така си и отлежава така известната Тонка-боб за които скоро открих рецепта за бисквити и ще я пробвам, така отлежава и кардамон в шушулка, изобщо не зная за какво да го ползвам защото ароматът е много силен и особен, имам и една май се казваше халеб и се слага в козунаци, но може и да греша в наименованието ѝ, от Сицилия си донесох пеперончино и оригинална ванилия, Fiori Di Sicilia на капки е с аромат на портокал и ванилия и нея сложих в Бриош-а който пуснах като рецепта, от Франция си донесох лавандула и още и още. Приятно е да се ходи по такива места или поне за мен.ОтговорОтговор с цитат
  • 10.10.16 12:26#4Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуруРегистрация: 30.01.11Град: ЕлховоОтговори: 1009от: Посещавали ли сте пазари в чужбина?Мария, халеб наистина се слага в козунаци, гледах клипче където жената го каза и прибави но аз все още не съм опитвала какво точно придава на козунака. А за пазарите на които си била благородно ти завиждам, много бих искала и аз един ден да посетя поне един такъв. Живях в Чехия и там имат но не ми хареса, вехтошарска работа, а и те нямат кой знае какво. Произвеждат само чесън, картофи и ябълки.ОтговорОтговор с цитат
  • 10.10.16 12:42#5marcheva14marcheva14Мастър ШефРегистрация: 21.11.12Град: СофияОтговори: 215от: Посещавали ли сте пазари в чужбина?Ванче, този халеб наистина го слагам в козунаците по 1 ч.л. на 1 кг брашно и има много особен аромат и е хубав. Не мога да го определя, трябва да се помирише. .Аз пък ти завиждам най-благородно за Чехия, не съм била все още, но нали времето е пред нас... А, донесох си и Гарам-Масала , не знам така ли се пише с главни букви, но по-важното е, че не знам за какво да го ползвам, тя е индийска подправка и съм я купила от Турция.ОтговорОтговор с цитат
  • 10.10.16 12:45#6Джемиле ЧешлиеваДжемиле ЧешлиеваМастър ШефРегистрация: 07.01.16Град: БориноОтговори: 555от: Посещавали ли сте пазари в чужбина?За жалост до сега не съм имала възможност да ходя в чужбина.ОтговорОтговор с цитат
  • 11.10.16 09:13#7Христилияна ВасилеваХристилияна ВасилеваМастър ШефРегистрация: 04.06.16Град: ПлевенОтговори: 238от: Посещавали ли сте пазари в чужбина?За съжаление не съм посещавала пазари в чужбина.ОтговорОтговор с цитат
  • 10.01.17 12:07#8Vildan AhmedovaVildan AhmedovaЧиракРегистрация: 26.04.16Град: СофияОтговори: 24от: Посещавали ли сте пазари в чужбина?Да, дюнера от овчи черва и лют пипер е уникаленОтговорОтговор с цитат