Gotvach.bg»Форум»Българска Кухня»Най-сладкото от кухнята на баба?

Най-сладкото от кухнята на баба?

  • 10.10.16 03:24#1Биляна ВладоваБиляна ВладоваМастър ШефРегистрация: 17.02.16Град: ЕленаОтговори: 189Най-сладкото от кухнята на баба?Когато бях малка и ми се доядеше нещо сладичко, баба би правеше най обикновени бисквити, накиснати във вода. Вашите баби приготвяли ли са ви нещо толкова просто и супер вкусно?
    ОтговорОтговор с цитат
  • 22.10.16 12:09#2Сия РибагинаСия РибагинаМастър ШефРегистрация: 02.08.13Град: СофияОтговори: 428от: Най-сладкото от кухнята на баба?Аз не мога да се похваля с много вкусотии на мои баби, но често пътуваме по селата и там се запознавам с много хора, които са ме черпили с какво ли не, като се почне с пача, мине се през пръжки и се стигне до прекрасни завъртяни баници, направени с много умение и търпение.
    Общо взето възрастните хора обичат вниманието, една усмивка и мила дума и се впускат в сладки приказки и кулинарни бабини тънкости.
    Имаше преди година един дядо, бяхме тръгнали към Крушунските водопади и нещо се сбъркахме, та спряхме да питаме за посоката.
    Той милия толкова сърдечен, покани ме да му видя градината, сам човека си поддържа, едва ходи, но всичко му изпипано, напълни ми една торба с домати, буркан с мед, овче кисело мляко и чушки. Беше си сготвил яйца с лук и домати, нещо като миш маш и почна в паничка да ми сипва, пробвай та пробвай, е не знам какво беше сложил, обаче такава вкусотия не съм опитвала никога, като попитах той ли го е готвил и ми отговори: ей с тея две ръце го рязах и бърках, а като попитах какви подправки е сложил той каза "солчица и здраве"
    ОтговорОтговор с цитат
  • 24.02.22 03:17#3GoldGoldЧиракРегистрация: 06.08.16Град: РакитаОтговори: 95от: Най-сладкото от кухнята на баба?Баба ми е приготвяла бухти и мекици. Не си спомням за друго, но мекиците на баба бяха много вкусни!ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest