Gotvach.bg»Форум»Българска Кухня»Печени ябълки - споделете вашата рецепта?

Печени ябълки - споделете вашата рецепта?

  • 12.10.16 05:31#1Веселина КонстантиноваВеселина КонстантиноваАвторРегистрация: 01.12.15Град: КарловоОтговори: 503Печени ябълки - споделете вашата рецепта?Аз отстранявам вътрешността на ябълките и ги пълня със захар или мед. Слагам и орехчета и ги запичам- Невероятни са!
    ОтговорОтговор с цитат
  • 13.10.16 05:46#2marcheva14marcheva14Мастър ШефРегистрация: 21.11.12Град: СофияОтговори: 215от: Печени ябълки - споделете вашата рецепта?Почиствам ябълките, но не ги беля. Във всяка поставям 1 ч.л. мед, стафиди, орехи, поръсвам с канела, 1 ч.л червено вино, и бучка масло на всяка ябълка. Отгоре ги заливам с още малко мед. Печа ги върху алум. фолио в тавичка до зачервяване. Това е моята рецепта.ОтговорОтговор с цитат
  • 13.10.16 07:27#3Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуруРегистрация: 12.01.16Град: РадневоОтговори: 666от: Печени ябълки - споделете вашата рецепта?харесват ми и цели печени, измивам добре, завивам в алуминиево фолио и изпичам в гореща фурнаОтговорОтговор с цитат
  • 14.10.16 12:27#4Гергана ГеоргиеваГергана  ГеоргиеваГуруРегистрация: 19.01.16Град: РадомирОтговори: 527от: Печени ябълки - споделете вашата рецепта?И аз ги приготвям,като първо ги издълбавам ,после им слагам,орехчета, лъжичка ром и лъжичка захарОтговорОтговор с цитат
  • 22.10.16 11:52#5Сия РибагинаСия РибагинаМастър ШефРегистрация: 02.08.13Град: СофияОтговори: 428от: Печени ябълки - споделете вашата рецепта?Приготвяла съм ги по много начини, скоро обаче не съм пекла ябълки. Може да се нарежат на четвъртинки и да се полеят с масло, запичат се леко, след това се изваждат и се слага малко мед и орехи, дозапичат се до карамелен цвят, стават страхотни. Също съм правила и пълнени, цели ябълки, с мед, стафиди и канелаОтговорОтговор с цитат
  • 03.01.17 02:46#6Петя ВидоловаПетя ВидоловаНовакРегистрация: 03.01.17Град: Велики ПреславОтговори: 1от: Печени ябълки - споделете вашата рецепта?Измивам ябълките.Нарязвам ги на половинки.Изчиствам вътрешноста и в дупчиците слагам по чаена лъжичка мед.Пека докато омекнат.После ги поръсвам със смелени орехи и канела ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest