- 14.05.11 03:46#1Кога да солим ястията? 1.Местният бульон - когато е напълно готов, а рибният - в началото на варенето.
2.Рибата - 15 минути преди пърженето.
3.Яйцата и зеленчуците - непосредствено преди пърженето.
4.Картофите - малко преди да са готови.
5.Месото, печено на скара, се соли накрая.
6.Черният дроб се пече и пържи насолен.
7.Мазните ястия се солят по-обилно.
8.Рибата изисква повече сол в сравнение с месото и птиците....
9.В студени ястия /майонези,салати/ повече,отколкото в топлите, се усеща солта.ОтговорОтговор с цитат - 25.04.12 09:26#2от: Кога да солим ястията?Благодаря, tin! Отдавна имах нужда от тази информация. Смятам, че е много важно за ястието как и кога се осолява. Имам въпрос - кога се слага солта при варенето на боб за обикновена яхния или бобена чорба-все бъркам, а се оказва, че е важно . Имам познати, които слагат кромида, солта и боба да врат заедно, други запържват и карат в съвсем друг ред... Справям се с по-сложни ястия, а един фасул не мога да сготвя както трябва. Ще ти бъда благодарна за съвета. Поздрави ! :kiss: ОтговорОтговор с цитат
- 11.01.16 12:20#3от: Кога да солим ястията?Благодаря за тази информацияОтговорОтговор с цитат
- 12.01.16 05:55#4от: Кога да солим ястията?Наистина полезно!ОтговорОтговор с цитат
- 13.01.16 02:38#5от: Кога да солим ястията?Много полезно. Благодаря!ОтговорОтговор с цитат
- 13.01.16 10:01#6от: Кога да солим ястията?По принцип нямам определено време,за посоляване на ястията ми .Но черния дроб и яйцата посолявам накрая,а месото за скара го овкусявам предварително със сол и подправки,понякога и мариновам.ОтговорОтговор с цитат
- 14.01.16 10:07#7от: Кога да солим ястията?Като цяло овкусявам месото и рибата още в началото и после пристъпвам към самото им готвене.ОтговорОтговор с цитат
- 15.01.16 01:37#8от: Кога да солим ястията?Аз смятам, че черният дроб се соли накрая, след като вече е готов. А що се отнася до месата ги осолявам преди печене.ОтговорОтговор с цитат
- 15.01.16 01:43#9от: Кога да солим ястията?Единствено боба го соля чак когато стане готов. Иначе не може да се свари хубаво. Всичко друго го соля по време на готвенето.ОтговорОтговор с цитат
- 22.01.16 10:19#10от: Кога да солим ястията?Когато се вари паста се соли повече водата,за да поеме по-добре,а след това излишната сол се изхвърля с водата.По малко сол се слага в соса,защото пастата вече солена.Така е по-полезно,за да не се натрупва излишна сол в организм.ОтговорОтговор с цитат
- 22.01.16 10:39#11от: Кога да солим ястията?Дробът се соли след като претърпи термична обработка,иначе става твърд!ОтговорОтговор с цитат
- 22.01.16 10:41#12от: Кога да солим ястията?Всички ястия ги соля почти накрая за да не се стягат.ОтговорОтговор с цитат
- 28.01.16 09:46#13от: Кога да солим ястията?Много полезно! Аз соля почти всичко в края.ОтговорОтговор с цитат
- 04.02.16 12:31#14от: Кога да солим ястията?Солявам при заготовка. Но информацията е много полезна.ОтговорОтговор с цитат
- 04.02.16 01:32#15от: Кога да солим ястията?наистина полезна информация, солта си е тънкостОтговорОтговор с цитат
- 04.02.16 03:49#16от: Кога да солим ястията?Бих добавила, че оризът също поема малко повечко сол.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest