- 18.05.11 09:45#1Пивко вино от малко плодовеСмесете 2 кг. плодове по избор с 2 кг.захар в голям съд. Залейте с 6 литра вода. Може да си направите смес от малини, ягоди, къпини, грозде, смокини и череши, но без костилките им.
След това прибавете кубче мая за хляб от 2 куб.см., разбито в малко вода. Сместа стои 15-20 дни в незатворен съд, за да узрее. През това време разбърквайте,за да се стопи захарта. Бърка се до дъно, понеже често пъти захарта се утаява на дъното и става на кюлче.
Според вкуса си преценете дали виното е готово, или има нужда от още време. Когато прецените,прецедете през цедка и гъста кърпа и прелейте в друг съд. Не го затваряйте. Оставете още 14 дни,за да премине тихото зреене. Така виното ферментира втори път. Прецедете отново и налейте в бутилки. Затворете ги добре и дръжте на хладно. Така ще имате прекрасно вино за студените зимни вечери.ОтговорОтговор с цитат - 02.02.16 01:42#2от: Пивко вино от малко плодовеНавремето баща ми правеше такова вино от касис, беше много приятно и ароматично. :wink:ОтговорОтговор с цитат
- 18.02.16 10:21#3от: Пивко вино от малко плодовеАз правя от къпини дренки и глогинкиОтговорОтговор с цитат
- 31.03.16 04:23#4от: Пивко вино от малко плодовене съм опитвала, но сигурно се получава интересен вкус ОтговорОтговор с цитат
- 31.03.16 06:40#5от: Пивко вино от малко плодовеНе съм правила, но сигурно е хубаво.ОтговорОтговор с цитат
- 15.04.16 02:58#6от: Пивко вино от малко плодовеНе съм пробвал никога и не знаех как се прави.ОтговорОтговор с цитат
- 15.04.16 03:18#7от: Пивко вино от малко плодовеОпитвала съм ябълково , къпиново , от трънки, но не съм правила. Мисля да опитам с ябълки.ОтговорОтговор с цитат
- 15.04.16 03:26#8от: Пивко вино от малко плодоведо сега не съм пробвала да си правя плодово вино, но много ми харесват винените коктейли ФрутиноОтговорОтговор с цитат
- 27.01.18 12:47#9от: Пивко вино от малко плодовеПробвала съм плодово вино и е много леко и приятно на вкус.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest