- 03.05.17 10:53#1Бактерии по дъски за рязане?Чували ли сте това насищането на бактерии на дъските .... знам, че се предотвратява като се използват отделни за различните видове продукти - някой ако има такава практика до сподели ....а и също важи ли за пластмасовиОтговорОтговор с цитат
- 25.01.18 01:54#2от: Бактерии по дъски за рязане?Да, и аз се интересувам от мнения по въпроса Използвам дървени дъски за готвене и все се чудя как да ги почиствам особено, след като режа сурово месо.ОтговорОтговор с цитат
- 25.01.18 02:19#3от: Бактерии по дъски за рязане?Момичета, дървените дъски за рязане са тези които събират бактерии, микроби и т.н., пластмасовите не. Именно затова в професионалните среди дъски от дърво са забранени, поне в Испания знам със сигурност, че е така. В обикновенните домакинства все още се ползват, макар да не би трябвало, но там вече няма как да бъде контролирано. Различните цветове на пластмасовите са с цел да не се режат безразборно всякакви продукти на една и съща дъска. Например бялата е за хляб, червена за месо, зелена за зеленчуци.... Ако не се бъркам май така беше ОтговорОтговор с цитат
- 08.04.18 07:41#4от: Бактерии по дъски за рязане?Полезна информация.ОтговорОтговор с цитат
- 24.11.21 12:27#5от: Бактерии по дъски за рязане?За да не се образуват бактерии и за да ми е винаги чисто, когато готвя нещо, в което се изисква много рязане- след всеки един зеленчук мия дъската и най-вече след рязане на месоОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest