- 13.06.17 09:41#1Естествен имуностимулант, подходящ за деца?Моля ви, дайте някакви идеи за подходящ за 6 годишно дете естествен (натурален) имуностимулант.
Започнах да давам пчелен мед, смесен с пчелно млечице сутрин на гладно, в количество около едно грахово зърно по препоръка на билкарка.
Ако имате изпитани рецепти, ще ви бъда изключително благодарна ако ги споделите в мрежата!ОтговорОтговор с цитат - 15.06.17 11:17#2от: Естествен имуностимулант, подходящ за деца?Бъз, ние на малкия му даваме и сме много доволни. Има такива дето си правят гъст сироп от бъз или даже сок от бъз. Бъзът е най-силната българска билка. Прочети това: http://gotvach.bg/n5-46160ОтговорОтговор с цитат
- 20.06.17 08:38#3от: Естествен имуностимулант, подходящ за деца?Благодаря Ви!
Миналата година пробвахме с домашно приготвен сироп от бъз, но вкусът му е силен и малкия не го харесва. Давахме го сутрин и падаше голямо гонене с лъжицата....ОтговорОтговор с цитат - 25.01.18 09:16#4от: Естествен имуностимулант, подходящ за деца?Аз давам на дъщеря ми прополис и шуслерови соли Доволна съм от резултата Също така при първи признаци на разболяване давам хомеопатия, като: Цинабсин (при хрема), Тонзилотрен (за гърло) и Инфлуцид ОтговорОтговор с цитат
- 25.01.18 09:30#5от: Естествен имуностимулант, подходящ за деца?Благодаря за отговора, но аз лично не съм привърженик на хомеопатията, тъй като при нас не помага. Давала съм на малкия хомеопатични лекарства уж за превенция, и в крайна сметка пак се стига до антибиотик.
Имам повече доверие на билките, отколкото на шишенца с бели хапчета, но с неясно съдържание...ОтговорОтговор с цитат - 05.05.18 12:43#6от: Естествен имуностимулант, подходящ за деца?Лимонче и мед и болежките ще са далеч.ОтговорОтговор с цитат
- 07.05.18 09:23#7от: Естествен имуностимулант, подходящ за деца?Знам за хомеопатията, че за да действа трябва хапчетата да се смучат поне 30 минути след хранене и съответно още толкова не трябва да се яде. На мен лично не ми помага, но все пак.ОтговорОтговор с цитат
- 31.05.18 09:14#8от: Естествен имуностимулант, подходящ за деца?Бирената мая също помага на имунната система, а и има много други плюсовеОтговорОтговор с цитат
- 01.06.18 08:54#9от: Естествен имуностимулант, подходящ за деца?Така е, но доколкото знам се дава на деца над 10 години.ОтговорОтговор с цитат
- 24.09.19 01:00#10от: Естествен имуностимулант, подходящ за деца?Сиропът от бъз можете да разтворите в чаша с вода. Става като сок.
Аз съм давала клеева тикнтура. Сега гледам, че има такава, която е без алкохол. Ще пробвам и нея, защото тази с алкохол е много гадна и малкия няма да иска да я пие.ОтговорОтговор с цитат - 08.02.20 08:57#11от: Естествен имуностимулант, подходящ за деца?Аз правя домашен елексир от мед, джинджифил, канела и сурови ядки.ОтговорОтговор с цитат
- 08.09.20 11:11#12от: Естествен имуностимулант, подходящ за деца?Нарязани шайби лимон поляни с мед.ОтговорОтговор с цитат
- 02.01.24 11:35#13от: Естествен имуностимулант, подходящ за деца?Според мен най-добре помага прясно изцеден сок от лимон. По една супена лъжичка в чашка вода сутрин. Помага много и прясно изцеден сок от портокал да се изпие. Богат на много витамини. Изяждане на 1 с.л мед сутрин също.ОтговорОтговор с цитат
- 14.01.24 09:30#14от: Естествен имуностимулант, подходящ за деца?Давам сироп от черен бъз на детето си. Приготвям го сама. Вкусът му е силен, за да не ми го откаже го смесвам с прясно изцеден плодов сок. Резултатите са добри. За 8 годишната ни възраст не сме приемали антибиотик.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest