gotvach.bg»Форум»Продукти и Подправки»Как да почистя калмари?

Как да почистя калмари?

  • 14.08.17 09:01#1Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуруРегистрация: 12.01.16Град: РадневоОтговори: 666Как да почистя калмари?Как се чистят и обработват калмари, преди готвене, пържене ?
    ОтговорОтговор с цитат
  • 02.05.18 02:55#2Станислава ВълковаСтанислава ВълковаИноваторРегистрация: 12.04.18Град: ЯмболОтговори: 88от: Как да почистя калмари?Ако е в замръзнало състояние, първо трябва да го размразите. Размразяването на калмари може да бъде в студена или топла, но не и в гореща топла (от това месо може да стане розово). След размразяване е необходимо да се отстрани кожата от калмара (изглежда като прозрачно фолио). Много хора правят грешката и готвят калмарите с кожата. Това е неправилно .
    В солена вряла вода сложете приготвеното месо. Варенето на калмари да е на слаб огън. Счита се за достатъчни 2-3 минути. Можете да проверите готовността на месото с око. След като месото побелее , задръжте го в кипяща вода още 10 секунди и готово. Ако преварите калмарите, месото им ще бъде като "гумено" на вкус.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 02.05.18 04:21#3Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуруРегистрация: 12.01.16Град: РадневоОтговори: 666от: Как да почистя калмари?Много Благодаря !ОтговорОтговор с цитат
  • 02.05.18 06:46#4Yordanka KovachevaYordanka KovachevaАвторРегистрация: 03.02.17Град: ПловдивОтговори: 41от: Как да почистя калмари?Здравейте. Аз бих искала да се намеся, защото не съм съгласна с някои неща, които г- жа Душева съветва. С това не искам да кажа, че казаното от нея е 100% грешно, а просто да отбележа и моят начин на обработване на калмарите , който е различен от нейния.
    Първо- никога ама никога не беля кожата- няма нужда. Тя е толкова фина и носи характерната шарка на калмара, както и запазва формата му по- добре. Единствено ако е някой гигантски калмар- може да се обели.
    Второ- калмара трябва да се почисти от вътрешностите-това е най- важното.Изстръгва се главичката с пипалцата и от нея се изрязват с ножица двете очички разположени в страните - те се виждат. Изстръгва се, издърпва се гръбнака- прозрачна, твърда, подобна на платмаса пръчица в средата.После-някои за по- лесно го обръщат наобратно и така изчистват всички вътрешности от тубичката. Аз мушкам два пръста и така изваждам всичко. После измивам добре. И това е.
    Другото важно- при приготвянето на морския дар абсурд да варите толкова малко време. Ако печете или пържите- да, и 3 минути са много и задължително на силен огън, но при варенето се иска слаб огън и по-дълго време.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 02.05.18 08:52#5Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуруРегистрация: 12.01.16Град: РадневоОтговори: 666от: Как да почистя калмари?Много Благодаря !ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest