- 26.01.18 02:11#1Как се прави Филе ЕленаСвинското каре е за предпочитане , но може бут, врат та дори и пилешко! Месото се обезципява ! Зарива се в морска сол за не повече от 12 часа.
После се изплаква с вода за да падне морската сол и се оставя за 10 мин. да се оцеди . Не се подсушава.
Отъркалваме го в предварително смесени черен пипер, чубрица и червен пипер като количеството на чубрицата е двойно по голямо от другите подправки. Пробива се дупка и се промушва здрав конец и се окачва да виси на закрито и ветровито място - на балкона примерно за 10 - 14 дена.
Ако времето е топло месото се окачва в хладилника.
Ще познаете кога е готово като на пипане трябва да е средно твърдо .С времето ще добиете опит и според вашия вкус ще преценявате .
Най добре става от Декември до края на Март, но не пречи и лятото да си го приготвяте но трябва да е в хладилник.ОтговорОтговор с цитат - 14.02.18 01:06#2от: Как се прави Филе Еленааа в хладилника става ли пак така успешно сушенето .... ще опитамОтговорОтговор с цитат
- 14.02.18 01:06#3от: Как се прави Филе Еленазнам, че суджука става окей и там, но това ме изненадаОтговорОтговор с цитат
- 09.05.18 03:08#4от: Как се прави Филе ЕленаЛеле, за хладилника и аз сега разбирам ОтговорОтговор с цитат
- 11.05.18 11:15#5от: Как се прави Филе Елена ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest