Gotvach.bg»Форум»Българска Кухня»Как се прави Филе Елена

Как се прави Филе Елена

  • 26.01.18 02:11#1ЛамбиЛамбиРегистрация: 28.07.13Град: -Отговори: -Как се прави Филе ЕленаСвинското каре е за предпочитане , но може бут, врат та дори и пилешко! Месото се обезципява ! Зарива се в морска сол за не повече от 12 часа.

    После се изплаква с вода за да падне морската сол и се оставя за 10 мин. да се оцеди . Не се подсушава.

    Отъркалваме го в предварително смесени черен пипер, чубрица и червен пипер като количеството на чубрицата е двойно по голямо от другите подправки. Пробива се дупка и се промушва здрав конец и се окачва да виси на закрито и ветровито място - на балкона примерно за 10 - 14 дена.

    Ако времето е топло месото се окачва в хладилника.

    Ще познаете кога е готово като на пипане трябва да е средно твърдо .С времето ще добиете опит и според вашия вкус ще преценявате .

    Най добре става от Декември до края на Март, но не пречи и лятото да си го приготвяте но трябва да е в хладилник.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 14.02.18 01:06#2МиссаМиссаПомощник ГотвачРегистрация: 09.02.17Град: Велико ТърновоОтговори: 85от: Как се прави Филе Еленааа в хладилника става ли пак така успешно сушенето .... ще опитамОтговорОтговор с цитат
  • 14.02.18 01:06#3МиссаМиссаПомощник ГотвачРегистрация: 09.02.17Град: Велико ТърновоОтговори: 85от: Как се прави Филе Еленазнам, че суджука става окей и там, но това ме изненадаОтговорОтговор с цитат
  • 09.05.18 03:08#4ChefMarioChefMarioРегистрация: 09.05.18Град: ВарнаОтговори: 2от: Как се прави Филе ЕленаЛеле, за хладилника и аз сега разбирам ОтговорОтговор с цитат
  • 11.05.18 11:15#5МиссаМиссаПомощник ГотвачРегистрация: 09.02.17Град: Велико ТърновоОтговори: 85от: Как се прави Филе Елена ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest