Gotvach.bg»Форум»Говорилник»Сайт за здравословно хранене

Сайт за здравословно хранене

  • 21.08.18 12:28#1ЛиЛиЛиЛиНовакРегистрация: 26.12.15Град: СофияОтговори: -Сайт за здравословно храненеПривет! С мои братовчеди ни хрумна да правим сайт за здравословно хранене и да инвестираме в него. Искаме да го популяризираме възможно най-много, за да го знаем всеки потребител. Намерили сме и екип, който ще ни помага за част от нещата. Възникнаха няколко въпроса, които ни интересуват:

    1. Кой вариант е по-добър - да вземем нов домейн или стар. Четох доста и много хора ме съветват да закупя стар, защото по-лесно ще може да се позиционира в търсачките. Ако това е вярно, от къде мога да купя и какви пари горе-долу ще струва?

    2. Интересува ме линк билдинг за сайта. Възможно ли е да ми препоръчате фирма, която се занимава с това и колко дългосрочно трябва да инвестирам, за да постигнем желания резултат. Какви са вариантите и как точно трябва да се процедира.

    3. Някъде четох и за така наречените сателитни мрежи. Актуално ли е все още това, защото видях, че всички имат различно мнение по въпроса. Аз лично бих тествал, за да видя какъв ефект ще мога да постигна. Тук отново стои въпроса как точно да я изградя – с чисто нови домейни или със стари.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 21.08.18 12:48#2AdminAdminАдминистраторРегистрация: 04.10.08Град: -Отговори: 103от: Сайт за здравословно храненеЗдравейте,

    рядко влизам в такива теми на разговор, но на вас ще се опитам да ви отговоря изчерпателно, за да не си губите времето.

    Като създател, администратор и организатор на Готвач.бг, мога да ви кажа, че това е много сложна тема, която иска много години развитие. Готвач.бг го развиваме вече повече от 10 години и прави мега трафик, но в него са вложени хиляди часове труд както в програмиране, така и в добавяне на съдържание. Да не говорим за оптимизация на търсачките, в социалните мрежи и още какво ли не. В момента има толкова много готварски сайтове и теми за здравословно хранене, че първите 3-4 години няма да можете да мръднете.

    Относно въпросите, домейнът няма значение, стига да е оптимиран както трябва. Линк билдингът в един сайт е постоянен процес, която се развива с годините, трябва да си имате човек, който само това да прави и разбира се трябва да имате много УНИКАЛНО съдържание. Със т.н. сателитни мрежи само ще си вкарате автогол, не ви съветвам да се занимавате с тях.

    Най-важното за един сайт е да имате качествен програмист, който да знае какво прави. Защото и Гугъл, и Фейсбук се постоянно променят и сайтът трябва да бъде постоянно напасван, ъпдейтвам и подобряван към променящите се условия на пазара. Една отворена CMS система като Wordpress или Joomla няма да ви свърши работа, поради редица причини и вероятността да бъдете хаквани ще бъде доста голяма. Защото когато един сайт започне да прави трафик, тогава "доброжелателите" стават много. Ние има дни когато само с такива се занимаваме.

    Всичко изброено отгоре е свързано с огромен ресурс, включително и финансов. Затова възниква въпросът как ще се финансира сайта? Ако смятате да се финансирате чрез стандартните рекламни мрежи като тези на гугъл, етаргет, ийзиадс и другите подобни, тогава можете да забравите и парите ще ви бъдат хвърлени на вятъра. Аз като програмист с доста опит, ако трябваше да плащам за програмирането и развитието на сайта, никога нямаше да го развия защото в началото не разполагаш с такъв ресурс.

    С две думи не си губете времето и парите да се занимавате с неща, които не разбирате, защото ще се набутате. И го казвам, не защото можете да ни бъдете някаква конкуренция, а защото съм минал по пътя и знам колко коства изграждането на сайт с голям трафик.

    Каквото и да решите, успех от Готвач.бг
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest