Gotvach.bg»Форум»Продукти и Подправки»Алкохолните напитки като подправки

Алкохолните напитки като подправки

  • 09.06.11 08:06#1тинтинРегистрация: 12.02.11Град: БургасОтговори: 6Алкохолните напитки като подправкиВОДКА
    1. Използва се в сладкарството и при приготвяне на тестени изделия /1-2 ч.л. на 1 кг. тесто/.
    2. Прави тестото равно и красиво.
    3. Тестото се пече по-добре.
    4. С водка може да се обработва месо,за да бъде отстранена неприятната миризма и да се ускори приготвянето му.

    КОНЯК
    1. Използва се като подправка при приготвянето на ястия от птици, дивеч, гъби, сладки сосове, плодови салати /50 гр. на 1л. сос
    или 1 кг. салата/.
    2. Добавя се в малки количества - 10-15 гр. на една порция.
    3. Използва се за приготвяне на студени и горещи напитки-кафе, пунш, коктейли /15-20гр. на чаша/.
    4. Използва се в сладкарството - прави садкишите леки и пухкави.

    ЛИКьОР
    1. Използва се при приготвянето на сладкиши - 1 ч.л. на 1 кг. тесто.
    2. Прибавя се към много алкохолни напитки, кафе, пунш.
    3. Поодобрява вкусовите качества на кремове и сладоледи.
    4. За да бъде съхранен ароматът му, ликьорът трябва да се прибавя към края на приготвянето на блюдата, напитките и десертите.

    ВИНО
    1. Виното, което се използва в кулинарията, не трябва да се държи на топло. Бутилката трябва да бъде в хоризонтално положение, на сухо и тъмно място, при температура от 8 до 15 градуса.
    2. Към сладките блюда и напитки /коктейли, сиропи, компоти/ могат да се добавят всякакви вина, но в самия край на приготвянето, за да запазят вкуса и аромата си.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 11.01.16 12:19#2Христо ПетровХристо ПетровРегистрация: 07.01.16Град: КукоревоОтговори: 144от: Алкохолните напитки като подправкибирата я използвам при печене на месо,става много вкусноОтговорОтговор с цитат
  • 12.01.16 04:37#3Пламенова КристинПламенова КристинПомощник ГотвачРегистрация: 02.01.16Град: ИсперихОтговори: 308от: Алкохолните напитки като подправкиС бира пека картофки
    А на мен са ми приготвяли ориз с бяло вино. Беше много вкусно, но никога не съм се захващала да се пробвам сама. Отдавна и не се бях сещала, може би е време да пробвам :evil:
    ОтговорОтговор с цитат
  • 12.01.16 08:45#4Мариела ХристоваМариела ХристоваПомощник ГотвачРегистрация: 07.01.16Град: АхелойОтговори: 402от: Алкохолните напитки като подправкиДобавям чаша вино, когато правя гювеч със свинско и пилешко месо, картофи и гъби. Става по-сочно.ОтговорОтговор с цитат
  • 12.01.16 12:07#5Ирина Андреева JolieИрина Андреева JolieГотвачРегистрация: 08.01.16Град: ТетевенОтговори: 339от: Алкохолните напитки като подправкиАз не пия алкохол,но има рецепти,който алкохола им е неизменна подправка и винаги го слагам щом се изисква.Благидаря за подробмата и полезна информация ОтговорОтговор с цитат
  • 21.01.16 09:55#6Лидия - ГериЛидия - ГериГотвачРегистрация: 04.12.15Град: ПерникОтговори: 570от: Алкохолните напитки като подправкиИзползвам червено вино при приготвянето на св. меса, бира като добавка при панировка или когато пека пиле, ром за сладки.ОтговорОтговор с цитат
  • 21.01.16 09:59#7ИсиИсиПомощник ГотвачРегистрация: 12.12.15Град: СмядовоОтговори: 120от: Алкохолните напитки като подправкиползвам ликьор и ром за сладкиши, бира за панировкиОтговорОтговор с цитат
  • 22.01.16 12:16#8Деси МариноваДеси МариноваГотвачРегистрация: 05.01.16Град: КозлодуйОтговори: 247от: Алкохолните напитки като подправкиИзползвам червено вино при приготвянето на свинско месо, ром за сладкиши.ОтговорОтговор с цитат
  • 28.01.16 09:45#9ViktoriqViktoriqЧиракРегистрация: 26.01.16Град: ВарнаОтговори: 205от: Алкохолните напитки като подправкиИзползвам червено и бяло вино, ром и бира.ОтговорОтговор с цитат
  • 28.01.16 11:52#10Мартина ТраковаМартина ТраковаПомощник ГотвачРегистрация: 17.07.12Град: СофияОтговори: 448от: Алкохолните напитки като подправкиИзползваните алкохоли от мен са:бира,червено вино,бяло вино,ром,уиски.ОтговорОтговор с цитат
  • 13.02.16 05:56#11Гергана ГеоргиеваГергана  ГеоргиеваГуруРегистрация: 19.01.16Град: РадомирОтговори: 527от: Алкохолните напитки като подправкиНай-често използвам бира и бяло вино за приготвяне на различни видове месаОтговорОтговор с цитат
  • 13.02.16 07:14#12RenkataRenkataЧиракРегистрация: 03.02.16Град: -Отговори: 112от: Алкохолните напитки като подправкибира, червено и бяло вино, водкаОтговорОтговор с цитат
  • 13.02.16 11:45#13ИвелинаИвелинаЧиракРегистрация: 01.02.16Град: КарловоОтговори: 269от: Алкохолните напитки като подправкиБира и вино.ОтговорОтговор с цитат
  • 31.03.16 11:53#14Ваня БлагоеваВаня БлагоеваГотвачРегистрация: 10.01.16Град: ЛомОтговори: 574от: Алкохолните напитки като подправкиАз използвам и бира ОтговорОтговор с цитат
  • 08.04.16 10:07#15PressyPressyЧиракРегистрация: 11.03.16Град: ЛовечОтговори: 118от: Алкохолните напитки като подправкиС бира пека картофки и пилешко. С ром,коняк и водка правя сладкиши ОтговорОтговор с цитат
  • 18.04.16 10:36#16Валентин МирановВалентин МирановПомощник ГотвачРегистрация: 14.04.16Град: ЛомОтговори: 705от: Алкохолните напитки като подправкиАз използвам само вино и бира.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest