- 09.06.11 08:06#1Алкохолните напитки като подправкиВОДКА
1. Използва се в сладкарството и при приготвяне на тестени изделия /1-2 ч.л. на 1 кг. тесто/.
2. Прави тестото равно и красиво.
3. Тестото се пече по-добре.
4. С водка може да се обработва месо,за да бъде отстранена неприятната миризма и да се ускори приготвянето му.
КОНЯК
1. Използва се като подправка при приготвянето на ястия от птици, дивеч, гъби, сладки сосове, плодови салати /50 гр. на 1л. сос
или 1 кг. салата/.
2. Добавя се в малки количества - 10-15 гр. на една порция.
3. Използва се за приготвяне на студени и горещи напитки-кафе, пунш, коктейли /15-20гр. на чаша/.
4. Използва се в сладкарството - прави садкишите леки и пухкави.
ЛИКьОР
1. Използва се при приготвянето на сладкиши - 1 ч.л. на 1 кг. тесто.
2. Прибавя се към много алкохолни напитки, кафе, пунш.
3. Поодобрява вкусовите качества на кремове и сладоледи.
4. За да бъде съхранен ароматът му, ликьорът трябва да се прибавя към края на приготвянето на блюдата, напитките и десертите.
ВИНО
1. Виното, което се използва в кулинарията, не трябва да се държи на топло. Бутилката трябва да бъде в хоризонтално положение, на сухо и тъмно място, при температура от 8 до 15 градуса.
2. Към сладките блюда и напитки /коктейли, сиропи, компоти/ могат да се добавят всякакви вина, но в самия край на приготвянето, за да запазят вкуса и аромата си.ОтговорОтговор с цитат - 11.01.16 12:19#2от: Алкохолните напитки като подправкибирата я използвам при печене на месо,става много вкусноОтговорОтговор с цитат
- 12.01.16 04:37#3от: Алкохолните напитки като подправкиС бира пека картофки
А на мен са ми приготвяли ориз с бяло вино. Беше много вкусно, но никога не съм се захващала да се пробвам сама. Отдавна и не се бях сещала, може би е време да пробвам :evil:ОтговорОтговор с цитат - 12.01.16 08:45#4от: Алкохолните напитки като подправкиДобавям чаша вино, когато правя гювеч със свинско и пилешко месо, картофи и гъби. Става по-сочно.ОтговорОтговор с цитат
- 12.01.16 12:07#5от: Алкохолните напитки като подправкиАз не пия алкохол,но има рецепти,който алкохола им е неизменна подправка и винаги го слагам щом се изисква.Благидаря за подробмата и полезна информация ОтговорОтговор с цитат
- 21.01.16 09:55#6от: Алкохолните напитки като подправкиИзползвам червено вино при приготвянето на св. меса, бира като добавка при панировка или когато пека пиле, ром за сладки.ОтговорОтговор с цитат
- 21.01.16 09:59#7от: Алкохолните напитки като подправкиползвам ликьор и ром за сладкиши, бира за панировкиОтговорОтговор с цитат
- 22.01.16 12:16#8от: Алкохолните напитки като подправкиИзползвам червено вино при приготвянето на свинско месо, ром за сладкиши.ОтговорОтговор с цитат
- 28.01.16 09:45#9от: Алкохолните напитки като подправкиИзползвам червено и бяло вино, ром и бира.ОтговорОтговор с цитат
- 28.01.16 11:52#10от: Алкохолните напитки като подправкиИзползваните алкохоли от мен са:бира,червено вино,бяло вино,ром,уиски.ОтговорОтговор с цитат
- 13.02.16 05:56#11от: Алкохолните напитки като подправкиНай-често използвам бира и бяло вино за приготвяне на различни видове месаОтговорОтговор с цитат
- 13.02.16 07:14#12от: Алкохолните напитки като подправкибира, червено и бяло вино, водкаОтговорОтговор с цитат
- 13.02.16 11:45#13от: Алкохолните напитки като подправкиБира и вино.ОтговорОтговор с цитат
- 31.03.16 11:53#14от: Алкохолните напитки като подправкиАз използвам и бира ОтговорОтговор с цитат
- 08.04.16 10:07#15от: Алкохолните напитки като подправкиС бира пека картофки и пилешко. С ром,коняк и водка правя сладкиши ОтговорОтговор с цитат
- 18.04.16 10:36#16от: Алкохолните напитки като подправкиАз използвам само вино и бира.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest