- 09.06.11 08:06#1Алкохолните напитки като подправкиВОДКА
1. Използва се в сладкарството и при приготвяне на тестени изделия /1-2 ч.л. на 1 кг. тесто/.
2. Прави тестото равно и красиво.
3. Тестото се пече по-добре.
4. С водка може да се обработва месо,за да бъде отстранена неприятната миризма и да се ускори приготвянето му.
КОНЯК
1. Използва се като подправка при приготвянето на ястия от птици, дивеч, гъби, сладки сосове, плодови салати /50 гр. на 1л. сос
или 1 кг. салата/.
2. Добавя се в малки количества - 10-15 гр. на една порция.
3. Използва се за приготвяне на студени и горещи напитки-кафе, пунш, коктейли /15-20гр. на чаша/.
4. Използва се в сладкарството - прави садкишите леки и пухкави.
ЛИКьОР
1. Използва се при приготвянето на сладкиши - 1 ч.л. на 1 кг. тесто.
2. Прибавя се към много алкохолни напитки, кафе, пунш.
3. Поодобрява вкусовите качества на кремове и сладоледи.
4. За да бъде съхранен ароматът му, ликьорът трябва да се прибавя към края на приготвянето на блюдата, напитките и десертите.
ВИНО
1. Виното, което се използва в кулинарията, не трябва да се държи на топло. Бутилката трябва да бъде в хоризонтално положение, на сухо и тъмно място, при температура от 8 до 15 градуса.
2. Към сладките блюда и напитки /коктейли, сиропи, компоти/ могат да се добавят всякакви вина, но в самия край на приготвянето, за да запазят вкуса и аромата си.ОтговорОтговор с цитат - 25.09.16 03:37#2от: Алкохолните напитки като подправкиПолезно да се знае.За печено ястие слагам бира, вино.За сосове слагам вино.На някои сладкиши уиски и коняк.Чела съм рецепти за хляб с бира.На полентата също може да се сложи вино.ОтговорОтговор с цитат
- 25.09.16 03:38#3от: Алкохолните напитки като подправкиНа маслени сладки с локум слагам и малко вино.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest