Gotvach.bg»Форум»Чуждестранна Кухня»Японска супа Рамен

Японска супа Рамен

  • 11.06.11 03:02#1Rosi TrifonovaRosi TrifonovaАдминистраторРегистрация: 11.04.16Град: -Отговори: 16Японска супа РаменЗдравейте, иска ми се да си приготвя някои от вариантите на прословутата японско-китайска супа Рамен. Ако някои има опит, мола да сподели тънкости и даже конкретна рецепта. Другото, което е - изпитвам трудности с откриването на японско фиде.

    Къде мога да го намеря?
    ОтговорОтговор с цитат
  • 11.06.11 06:28#2NickNickНовакРегистрация: 28.05.11Град: ВарнаОтговори: 17от: Японска супа РаменВ Лидл има китайско. Може и да не разбирам, но БГ фидето по ми допада. Китайското е много блудкаво.ОтговорОтговор с цитат
  • 12.06.11 01:03#3Rosi TrifonovaRosi TrifonovaАдминистраторРегистрация: 11.04.16Град: -Отговори: 16от: Японска супа РаменМерси, мерси, а пробвал ли си такава супа ? Щом в Лидл има значи и в др. по-големи вериги магазини ще се намери. Нещо тия Лидл не ми допадат, не знам защо.ОтговорОтговор с цитат
  • 14.06.11 05:58#4Гуидо ФлорГуидо ФлорНовакРегистрация: 14.06.11Град: -Отговори: 1от: Японска супа РаменЗа рамен ти трябва Instant Noodles. Намират се примерно в Хит, в Младост.

    Ето рецептата на лош български:

    Месото и бульонът:
    малко олио
    500 г. свинско бонфиле
    1 бр. пресен лук, само зеленото
    3 цм. джинджифил
    100 мл. соев сос
    50 мл. Саке (ако не го намериш или шери или бяло вино)
    1 с.л. захар
    4 варени яйца

    Месото се пържи в тигана докато стане леко кафяво от всичките страни (3-4 минути). Олиото се маха с една кърпичка. Джинджифилът се обелява и се стърже и се добавя към месото с лука, соевия сос, сакето и захарта. Добавя се вода да покрие месото. Всичко се слага да заври и след това се оставя да ври на слаб огън за около 40 минути. От време на време пяната се маха.

    Когато половината на водата се изпари, яйцата се добавят и се въртят от време на време за да бъдат кафяви от всичките страни.

    Бульонът е готов когато остане около 100 мл. течност.

    Супата:
    2 л. пилешки бульон
    100 мл. свинси бульон (виж горе)
    4 ч.л. соев сос
    600 г. инстънт нудълс
    Сурови зеленчуци: примерно пресен лук (на малки купчета), гъби на тънки филийки, бамбукови (или други) кълнове.

    Течността се оттоплява. В друга тенджера нуделите се варят за около 2 минути.

    Горещата супа се слагат в купи, зеленчуците се добавят, с половин яйце и 5-6 тънки филиики от свинското.

    Всъщност няма рецепта за рамен, това е само пример. Трябва да експериментираш.

    Няма да бъда обиден, ако някой преведе това на правилен български.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 03.10.11 01:06#5АтанасАтанасНовакРегистрация: 03.10.11Град: -Отговори: 1от: Японска супа Рамен1.Свинско месо(по възможност от главата на прасето-бузи) 500 гр.
    2.Половин пиле 500 гр.
    3.Спанак пресен 1 кг.
    4.Пресен лук 3 вр.
    5.Соев сос 50 гр.
    6.Джинджифил 50 гр.
    7.Хрян 50 гр.
    8.Оризово фиде 500 гр.
    9.Сварени яйца 4 бр.
    10.Свински кокали 500 гр.
    11.Сол на вкус но не прекалявайте защото трябва да изври доста а и соевият сос е солен.
    12.захар 1 супена лъжица
    13.Оризов оцет
    14.Чесън 3-8 скилидки по желание

    Свинските колали се нарязват и запържват до светло кафеникав цвят, заливат се с 4 литра студена вода, прибавят свинските бузи и пилето, отпенва се старателно, посолява се. Вари се на много слаб огън около 2-3 часа, течността остава на половина. Добавят се соевият сос, джинджифила, захарта, чесъна и хряна, ври още 10 минути след което се прецежда.
    Сервира се в дълбока купичка, като се слага доста от фидето, предварително сварено в подсолена вода, залива се с бульон след това се слага на топка от спанака предварително бланширан в подсолена вода, парче от месото, половин сварено яйце с жълтъка нагоре и купчинка ситно нарязани листа от пресен лук. По желание се гарнира с оризовия оцет. Поднася се гореща!
    ОтговорОтговор с цитат
  • 10.01.16 11:19#6Христо ПетровХристо ПетровНовакРегистрация: 07.01.16Град: КукоревоОтговори: 144от: Японска супа РаменВ ЛИДЛ.ОтговорОтговор с цитат
  • 29.01.16 12:12#7Гергана ГеоргиеваГергана  ГеоргиеваГуруРегистрация: 19.01.16Град: РадомирОтговори: 527от: Японска супа РаменКогато нямам оризово фиде,малко я побългарявам рецептата,като слагам ориз,пак става фкусноОтговорОтговор с цитат
  • 29.01.16 12:47#8ViktoriqViktoriqЧиракРегистрация: 26.01.16Град: ВарнаОтговори: 205от: Японска супа РаменНе бях чувала за тази супа, но ще се пробва. ОтговорОтговор с цитат
  • 25.04.16 12:17#9Валентин МирановВалентин МирановПомощник ГотвачРегистрация: 14.04.16Град: ЛомОтговори: 705от: Японска супа РаменЗа първи път чувам за тази супа.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest