- 11.06.11 03:02#1Японска супа РаменЗдравейте, иска ми се да си приготвя някои от вариантите на прословутата японско-китайска супа Рамен. Ако някои има опит, мола да сподели тънкости и даже конкретна рецепта. Другото, което е - изпитвам трудности с откриването на японско фиде.
Къде мога да го намеря?ОтговорОтговор с цитат - 11.06.11 06:28#2от: Японска супа РаменВ Лидл има китайско. Може и да не разбирам, но БГ фидето по ми допада. Китайското е много блудкаво.ОтговорОтговор с цитат
- 12.06.11 01:03#3от: Японска супа РаменМерси, мерси, а пробвал ли си такава супа ? Щом в Лидл има значи и в др. по-големи вериги магазини ще се намери. Нещо тия Лидл не ми допадат, не знам защо.ОтговорОтговор с цитат
- 14.06.11 05:58#4от: Японска супа РаменЗа рамен ти трябва Instant Noodles. Намират се примерно в Хит, в Младост.
Ето рецептата на лош български:
Месото и бульонът:
малко олио
500 г. свинско бонфиле
1 бр. пресен лук, само зеленото
3 цм. джинджифил
100 мл. соев сос
50 мл. Саке (ако не го намериш или шери или бяло вино)
1 с.л. захар
4 варени яйца
Месото се пържи в тигана докато стане леко кафяво от всичките страни (3-4 минути). Олиото се маха с една кърпичка. Джинджифилът се обелява и се стърже и се добавя към месото с лука, соевия сос, сакето и захарта. Добавя се вода да покрие месото. Всичко се слага да заври и след това се оставя да ври на слаб огън за около 40 минути. От време на време пяната се маха.
Когато половината на водата се изпари, яйцата се добавят и се въртят от време на време за да бъдат кафяви от всичките страни.
Бульонът е готов когато остане около 100 мл. течност.
Супата:
2 л. пилешки бульон
100 мл. свинси бульон (виж горе)
4 ч.л. соев сос
600 г. инстънт нудълс
Сурови зеленчуци: примерно пресен лук (на малки купчета), гъби на тънки филийки, бамбукови (или други) кълнове.
Течността се оттоплява. В друга тенджера нуделите се варят за около 2 минути.
Горещата супа се слагат в купи, зеленчуците се добавят, с половин яйце и 5-6 тънки филиики от свинското.
Всъщност няма рецепта за рамен, това е само пример. Трябва да експериментираш.
Няма да бъда обиден, ако някой преведе това на правилен български. ОтговорОтговор с цитат - 03.10.11 01:06#5от: Японска супа Рамен1.Свинско месо(по възможност от главата на прасето-бузи) 500 гр.
2.Половин пиле 500 гр.
3.Спанак пресен 1 кг.
4.Пресен лук 3 вр.
5.Соев сос 50 гр.
6.Джинджифил 50 гр.
7.Хрян 50 гр.
8.Оризово фиде 500 гр.
9.Сварени яйца 4 бр.
10.Свински кокали 500 гр.
11.Сол на вкус но не прекалявайте защото трябва да изври доста а и соевият сос е солен.
12.захар 1 супена лъжица
13.Оризов оцет
14.Чесън 3-8 скилидки по желание
Свинските колали се нарязват и запържват до светло кафеникав цвят, заливат се с 4 литра студена вода, прибавят свинските бузи и пилето, отпенва се старателно, посолява се. Вари се на много слаб огън около 2-3 часа, течността остава на половина. Добавят се соевият сос, джинджифила, захарта, чесъна и хряна, ври още 10 минути след което се прецежда.
Сервира се в дълбока купичка, като се слага доста от фидето, предварително сварено в подсолена вода, залива се с бульон след това се слага на топка от спанака предварително бланширан в подсолена вода, парче от месото, половин сварено яйце с жълтъка нагоре и купчинка ситно нарязани листа от пресен лук. По желание се гарнира с оризовия оцет. Поднася се гореща!
ОтговорОтговор с цитат - 10.01.16 11:19#6от: Японска супа РаменВ ЛИДЛ.ОтговорОтговор с цитат
- 29.01.16 12:12#7от: Японска супа РаменКогато нямам оризово фиде,малко я побългарявам рецептата,като слагам ориз,пак става фкусноОтговорОтговор с цитат
- 29.01.16 12:47#8от: Японска супа РаменНе бях чувала за тази супа, но ще се пробва. ОтговорОтговор с цитат
- 25.04.16 12:17#9от: Японска супа РаменЗа първи път чувам за тази супа.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest