Gotvach.bg»Форум»Българска Кухня»Лятна манджа от българската кухня

Лятна манджа от българската кухня

  • 07.07.11 10:18#1БорянБорянНовакРегистрация: 07.07.11Град: -Отговори: -Лятна манджа от българската кухняПродукти:
    2 зелени чушки-капия,
    2-3глави лук,
    7-8 средни домата,
    олио.

    Чушките и лука се нарязват на ситно и се запържват в тигана или подходяща тавичка. След като омекнат се слагат доматите, които се режат на малки парченца. Така продуктите се бъркат, за да не загореят до момента на запържването на доматите........трябва като се бърка да оставя диря лъжицата по дъното....

    Предварително изваждаме малко от сока, който са пуснали доматите и разбиваме около една лъжица препечено брашно и го слагаме в тавата, като бъркаме. Това дава плътност на манджата и подобрява значително вкуса. Накрая се добавя сол, нарязан на ситно могданоз. Мможе и смлян черен пипер по желание......и нека олиото да е в повече...на постните манджи върви повечко мазнина.

    Иидеално се съчетава с тараторче и люта чушка.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 24.07.12 12:24#2taniataniaНовакРегистрация: 24.07.12Град: -Отговори: 1от: Лятна манджа от българската кухняАз слагам и 3-4 картофа нарязани на ситно ,става още по-вкусноОтговорОтговор с цитат
  • 26.09.12 12:33#3БобиБобиНовакРегистрация: 08.09.12Град: -Отговори: 2от: Лятна манджа от българската кухняБрашното е излишно.Може да се прибави чесън ,печен пушен патладжан и магданоз. :kiss:
    ОтговорОтговор с цитат
  • 09.01.16 10:00#4Христо ПетровХристо ПетровНовакРегистрация: 07.01.16Град: КукоревоОтговори: 144от: Лятна манджа от българската кухняи аз не харесвам брашното,варя го повече и се сгъстява ОтговорОтговор с цитат
  • 20.01.16 10:12#5Христо ПетровХристо ПетровНовакРегистрация: 07.01.16Град: КукоревоОтговори: 144от: Лятна манджа от българската кухнярецептата е много хубава,ше пробвамОтговорОтговор с цитат
  • 23.01.16 03:12#6Ирина Андреева JolieИрина Андреева JolieГотвачРегистрация: 08.01.16Град: ТетевенОтговори: 339от: Лятна манджа от българската кухняИ аз не слагам брашно, а чушките ги печа и след това ги режа на парчета.Не ги пържа,по-вкусно е.Чесънче също върви много...вкусотия голяма Аз си я правя за зимнина,после само отварям буркана и се наслаждавам С питка и сиренце е направо бомба ОтговорОтговор с цитат
  • 27.01.16 12:04#7Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуруРегистрация: 30.01.11Град: ЕлховоОтговори: 1008от: Лятна манджа от българската кухняАз добавям патладжан или тиквичка на кубчета.ОтговорОтговор с цитат
  • 27.01.16 07:42#8Гергана ГеоргиеваГергана  ГеоргиеваГуруРегистрация: 19.01.16Град: РадомирОтговори: 527от: Лятна манджа от българската кухняИ аз го правя така,но слагам и лъжичка захар, за да убие киселинността на доматите.ОтговорОтговор с цитат
  • 02.02.16 02:10#9Джемиле ЧешлиеваДжемиле ЧешлиеваМастър ШефРегистрация: 07.01.16Град: БориноОтговори: 554от: Лятна манджа от българската кухняАз Добавям малко и червен пипер.ОтговорОтговор с цитат
  • 15.02.16 02:08#10Yana G.Yana G.ГотвачРегистрация: 01.02.16Град: ВарнаОтговори: 331от: Лятна манджа от българската кухняАз не добавям брашно, иначе ми е любима манджа за лятото, лека и вкуснаОтговорОтговор с цитат
  • 05.03.16 10:36#11Ваня БлагоеваВаня БлагоеваГотвачРегистрация: 10.01.16Град: ЛомОтговори: 574от: Лятна манджа от българската кухняИ аз я правя без брашно и е гъстичка и вкусна ОтговорОтговор с цитат
  • 10.09.16 08:16#12Елена КавакЕлена КавакНовакРегистрация: 12.01.16Град: ПловдивОтговори: 62от: Лятна манджа от българската кухняПравя подобна, но не слагам брашно, въпреки че в рецептата е съвсем малко мисля, че е излишноОтговорОтговор с цитат
  • 17.09.16 01:14#13VeselinaVeselinaИноваторРегистрация: 22.06.16Град: -Отговори: 235от: Лятна манджа от българската кухняДобавям магданоз и чесън нарязани на ситно.Доматите често ги беля преди това.ОтговорОтговор с цитат
  • 17.09.16 09:46#14Албена АсеноваАлбена АсеноваГуруРегистрация: 08.05.13Град: ВарнаОтговори: 482от: Лятна манджа от българската кухняАз прибавям повече зеленчуци-картофи,патладжан,бамя. ОтговорОтговор с цитат
  • 20.09.16 07:13#15Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуруРегистрация: 12.01.16Град: РадневоОтговори: 666от: Лятна манджа от българската кухняСлагам и патладжаниОтговорОтговор с цитат
  • 20.09.16 07:55#16Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуруРегистрация: 30.01.11Град: ЕлховоОтговори: 1008от: Лятна манджа от българската кухняПочти на всички манджи слагам червен пипер, без брашно и много зеленчуци става уникална.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest