- 07.07.11 10:18#1Лятна манджа от българската кухняПродукти:
2 зелени чушки-капия,
2-3глави лук,
7-8 средни домата,
олио.
Чушките и лука се нарязват на ситно и се запържват в тигана или подходяща тавичка. След като омекнат се слагат доматите, които се режат на малки парченца. Така продуктите се бъркат, за да не загореят до момента на запържването на доматите........трябва като се бърка да оставя диря лъжицата по дъното....
Предварително изваждаме малко от сока, който са пуснали доматите и разбиваме около една лъжица препечено брашно и го слагаме в тавата, като бъркаме. Това дава плътност на манджата и подобрява значително вкуса. Накрая се добавя сол, нарязан на ситно могданоз. Мможе и смлян черен пипер по желание......и нека олиото да е в повече...на постните манджи върви повечко мазнина.
Иидеално се съчетава с тараторче и люта чушка.ОтговорОтговор с цитат - 24.07.12 12:24#2от: Лятна манджа от българската кухняАз слагам и 3-4 картофа нарязани на ситно ,става още по-вкусноОтговорОтговор с цитат
- 26.09.12 12:33#3от: Лятна манджа от българската кухняБрашното е излишно.Може да се прибави чесън ,печен пушен патладжан и магданоз. :kiss:
ОтговорОтговор с цитат - 09.01.16 10:00#4от: Лятна манджа от българската кухняи аз не харесвам брашното,варя го повече и се сгъстява ОтговорОтговор с цитат
- 20.01.16 10:12#5от: Лятна манджа от българската кухнярецептата е много хубава,ше пробвамОтговорОтговор с цитат
- 23.01.16 03:12#6от: Лятна манджа от българската кухняИ аз не слагам брашно, а чушките ги печа и след това ги режа на парчета.Не ги пържа,по-вкусно е.Чесънче също върви много...вкусотия голяма Аз си я правя за зимнина,после само отварям буркана и се наслаждавам С питка и сиренце е направо бомба ОтговорОтговор с цитат
- 27.01.16 12:04#7от: Лятна манджа от българската кухняАз добавям патладжан или тиквичка на кубчета.ОтговорОтговор с цитат
- 27.01.16 07:42#8от: Лятна манджа от българската кухняИ аз го правя така,но слагам и лъжичка захар, за да убие киселинността на доматите.ОтговорОтговор с цитат
- 02.02.16 02:10#9от: Лятна манджа от българската кухняАз Добавям малко и червен пипер.ОтговорОтговор с цитат
- 15.02.16 02:08#10от: Лятна манджа от българската кухняАз не добавям брашно, иначе ми е любима манджа за лятото, лека и вкуснаОтговорОтговор с цитат
- 05.03.16 10:36#11от: Лятна манджа от българската кухняИ аз я правя без брашно и е гъстичка и вкусна ОтговорОтговор с цитат
- 10.09.16 08:16#12от: Лятна манджа от българската кухняПравя подобна, но не слагам брашно, въпреки че в рецептата е съвсем малко мисля, че е излишноОтговорОтговор с цитат
- 17.09.16 01:14#13от: Лятна манджа от българската кухняДобавям магданоз и чесън нарязани на ситно.Доматите често ги беля преди това.ОтговорОтговор с цитат
- 17.09.16 09:46#14от: Лятна манджа от българската кухняАз прибавям повече зеленчуци-картофи,патладжан,бамя. ОтговорОтговор с цитат
- 20.09.16 07:13#15от: Лятна манджа от българската кухняСлагам и патладжаниОтговорОтговор с цитат
- 20.09.16 07:55#16от: Лятна манджа от българската кухняПочти на всички манджи слагам червен пипер, без брашно и много зеленчуци става уникална.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest