- 07.07.11 10:18#1Лятна манджа от българската кухняПродукти:
2 зелени чушки-капия,
2-3глави лук,
7-8 средни домата,
олио.
Чушките и лука се нарязват на ситно и се запържват в тигана или подходяща тавичка. След като омекнат се слагат доматите, които се режат на малки парченца. Така продуктите се бъркат, за да не загореят до момента на запържването на доматите........трябва като се бърка да оставя диря лъжицата по дъното....
Предварително изваждаме малко от сока, който са пуснали доматите и разбиваме около една лъжица препечено брашно и го слагаме в тавата, като бъркаме. Това дава плътност на манджата и подобрява значително вкуса. Накрая се добавя сол, нарязан на ситно могданоз. Мможе и смлян черен пипер по желание......и нека олиото да е в повече...на постните манджи върви повечко мазнина.
Иидеално се съчетава с тараторче и люта чушка.ОтговорОтговор с цитат - 20.09.16 09:28#2от: Лятна манджа от българската кухняИ пипер без люспи задължително.ОтговорОтговор с цитат
- 20.09.16 09:33#3от: Лятна манджа от българската кухняБамята също е много хубаво да се добавя в лятната манджа разбира се който я обича.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest