Gotvach.bg»Форум»Начинаещи кулинари»Меню през коледните пости

Меню през коледните пости

  • 17.11.10 05:01#1Стели БорисоваСтели БорисоваРегистрация: 17.11.10Град: -Отговори: 2Меню през коледните постиПривет на всички форумки и форумци. По-вече от щастлива съм,че днес се създаде и форум в така любимият ми бг.готвач. Имам толкова приятни мигове с палитрата от информация тук,но съм сигурна, че най-интересното предстои.

    Като начинаещ кулинар имам и въпрос:Как да си направим меню през коледните пости, така че и да си набавим необходимото? Какво и как да си готвим?
    ОтговорОтговор с цитат
  • 19.11.10 01:56#2Rosi TrifonovaRosi TrifonovaАдминистраторРегистрация: 11.04.16Град: -Отговори: 16от: Меню през коледните постиаз не постя, но моя приятелка е стриктна в това отношение. Знам, че хапва зеленчуци на корем, по някои друг плод, кисело мляко, ориз, ядки, сушени плодове. Приготвя си постоянно зеленчуци на пара, използва съвсем малко сол и никаква мазнина. Аз веднъж й направих зеленчукова супа и се получи перфектна Експериментирай с всякакви зеленчуци. Потърси си някоя книга с вегетариански ястия - доста идеи ще ти дойдат от там. Успех :y: ОтговорОтговор с цитат
  • 21.11.10 12:25#3Lilia5Lilia5Регистрация: 18.10.10Град: -Отговори: 3от: Меню през коледните постипо време на постите трудно може да се набави всичко необходимо, като се изключва всичко с животински произход, но пък наистина може да се прояви въображение..

    Салата от червено цвекло с лук и моркови, е много витаминозна и всякакви други салати, бобена, зеленчукова.

    Може да задушите гъби с маргарин или със зехтин,

    Имам и рецепта за печен картов която се получава много вкусно

    Увива се катрофа в алуминиево фолио и се слага да се пече на фурна на 250 градуса около час, като може да проверите с вилица или нож дали е достатъчно омекнал. След като е изпечен картова го отваряме и се разрязва на кръст с нож и се намачква с вилица, като се слага малко маргарин и сол на вкус(по принцип с масло но на пости не върви)след което се завива обратно и го оставаме във фурната, да не изстине докато не сервираме. Разбира се може да сложите и повече картофи

    Малко уточнение: Картофите не се белят, обелката слет консумация се изхвърля. Картофите с авкусни като са топли, ако сте чакали по–дълго ги притоплете

    ОтговорОтговор с цитат
  • 13.01.16 02:18#4Пламенова КристинПламенова КристинПомощник ГотвачРегистрация: 02.01.16Град: ИсперихОтговори: 308от: Меню през коледните постиОще боб, леща, соя, нахут...ОтговорОтговор с цитат
  • 26.02.16 12:47#5Adriyana - AdiAdriyana - AdiЧиракРегистрация: 02.02.16Град: Стара ЗагораОтговори: 234от: Меню през коледните постиОбичам постни ястия,но не постя стриктно.Наблягам на варивата,картофите,супени плодове.ОтговорОтговор с цитат
  • 28.04.16 09:33#6Валентин МирановВалентин МирановПомощник ГотвачРегистрация: 14.04.16Град: ЛомОтговори: 705от: Меню през коледните постиМного си обичам месото и не постя, само на бъдни вечер на масата няма месо.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest