Gotvach.bg»Избрани Колекции»Миди с Ориз без Черупки
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Напълнете мидените черупки със задушения ориз, затворете ги леко и подреждайте в тенджера, като накрая притиснете с чиния....

Разбъркайте магданоз, покрийте съда и гответе, докато всички черупки не са отворят, 1 до 3 минути.
Сервирайте с печен хляб и лимон....

Мидите могат да се сложат цели върху ориза, но аз ги почистих и сложих само месото....

Измиваме мидите като изтъркваме черупките с четка. В дълбока тенджера загряваме олиото и задушаваме предварително нарязания лук....

Напълнете мидените черупки с получената смес. Подредете ги в съд и изсипете отгоре останалия ориз, малко олио и 2 ч.ч. вода....

1

Мидите с ориз по созополски са много вкусни!
Ако тази рецепта ти харесва, опитай и другите ни рецепти за миди с ориз или миди по бургаски....
Рейтинг
3.8
Общо гласували: 8
52
43
32
21
10
Дай твоята оценка: