Gotvach.bg»Избрани Колекции»Миди Варени
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

6
Миди
1

Варете мидите винаги в голям съд. Щом се отворят, обемът им се увеличава тройно, а отворената мида, е готова и трябва да се извади....

Сервирам мидите върху листата и цветовете, посолявам леко.
Вижте с какъв алкохол вървят мидите и научете как се поднасят миди....

Добавете мидите, покрийте с капак и варете около 8 минути или докато черупките се отворят. Махнете от огъня и извадете мидите....

Почиствате мидите и ги варите 15-20 минути или докато се разтворят.
Изваждате ядките от черупките и ги заливате с малко топла вода....

Прибавят се накиснатите в студена вода и остъргани миди. Захлупват се и се оставят на слаб огън 4 - 5 минути....

Мидите се подреждат в тава и се пекат на умерена фурна за около половин час.
Пълнените миди с кашкавал са готови....

Използваме замразени и сварени или бланширани миди. Оставят се да се размразят една нощ в хладилника....
Рейтинг
3.8
Общо гласували: 6
51
43
32
20
10
Дай твоята оценка: