Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


По средата се прави кладенче и вътре е изсипва размитата с малко топло мляко и щипка захар мая, останалото мляко и 1-2 щипки сол....

1

Смесете маята със захарта и разбъркайте докато се получи кашичка. Смесете 1 с.л. брашно с 200 мл топла вода и добавете към маята....

Загрейте фурната на 180 °C и сложете да се пекат бързи пълнозърнести рогчета за около 20 минути....

Наредете домашните рогчета в голяма тава върху хартия за печене.
Намажете ги с разбит жълтък и олио....

Добавяме маята и разбъркваме с лъжичка.
Размиваме маята и оставяме на топло да шупне. Пресяваме брашното в купа....

Сухата мая е инстантна и може да се пресее с брашното. Някои въпреки това я разтварят в топло прясно мляко....

Нареждате в тавичка застлана с хартия за печене получените рогчета и ги намазвате с второто яйце....

Наредете рогчетата в тава с хартия и печете в предварително загрята фурна на 180°C до златист загар.
Вкусните домашни рогчета са готови....

Тези рогчета се приготвят изключително лесно, подходящи са за хора, които постят. Пресейте бялото брашно и го смесете с пълнозърнесто....
Рейтинг
3.8
Общо гласували: 5
51
42
32
20
10
Дай твоята оценка: