Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Турски КъсърБулгурът се накисва в топла вода, докато набъбне.
Лукът се нарязва на ситно и се запържва в 2-3 с.л. масло до леко зачервяване.
После към него...
Турски катмичкиКиселото мляко, яйцата и олиото се разбиват. Отгоре се добавя сода, сол и брашно.
Продължава се с разбъркването.
Отначало се добавя 1.5 в.ч...
2
Турски сладолед
Чак тогава прехвърляме турския сладолед в друг съд с плътно затварящ се капак и отново слагаме във фризера за 5 часа....
Турски питки
Смесете маята, млякото и захарта и оставете на топло на шупне.
В пресятото брашно със захарта направете кладенче. Добавете 1 яйце и 1 белтък (...
Лесен чийзкрем за торти и десертиМоже да се консумира и самостоятелно, но е по вкусен с плодове или като допълнение на торти и други десерти....
1
Курабийки по турски
Разбийте маслото със захарта. Сипете вътре ореховите ядки, ванилията и брашното. Разбъркайте.
От сместа омесете гладко тесто. Направете от него...
Турски сиропирани сладкиВадим сладките и ги преместваме в подходящ за сиропиране съд. Заливаме горещите сладки с изстиналия сироп....
3
Турски сурови кюфтета
Първо се накисва булгурът във вода за около 30 мин. Магданозът и лукът се нарязват ситно.
Суровото месо, чилито, кимионът, чесън, доматеното пюре...
Турски агнешки пилаф
Загрейте маслото в тенджера, добавете лука и го запържете. Прибавете нарязаното на кубчета агнешко месо и запържете. Поръсете канелата, сол и черен...
Турски агнешки кюфтенца
Смесете каймата с останалите продукти и с влажни ръце оформете кюфтенца.
Покрийте ги с фолио и го оставете за една нощ в хладилник.
Изпържете...
Рейтинг
3.7
Общо гласували: 9
52
44
31
22
10
Дай твоята оценка: