Gotvach.bg»Избрани Колекции»Кюфтяна Яхния
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Яхния с праз
В кипящо масло пържим ситно скълцания лук. Посолява се със сол, черен и червен пипер.
Наръсваме брашно и разреждаме с доматен сос и 2 чаши вода...
Яхния с карфиол
Готви се още 5 минути, овкусяваме със сол, черен пипер и яхнията с карфиол е готова.
Може да гарнирате с бяло сирене, но не е задължително....
Яхния с батат
Задушаваме с малко водичка лука на дребно. Не пържим, за да е по-здравословно.
След това добавяме брашното и доливаме вода, която е вряла. Така...
Яхния с лапад
Почистете и накълцайте лапада. Разтопете маслото в тенджера, сложете лапада, след това киселото мляко, водата, яйцата и 3 равни лъжици брашно....
Яхния с луканка
Яхнията доваряваме на слаб огън. Подправяме със
захарта и я сваляме от печката.
Добър апетит!...
Яхния с кюфтенцаОформете малки овални кюфтенца и ги запържете до полуготовност в загрята мазнина....
1
Яхния с нахутНахутът се накисва във вода от предната вечер. Сварява се на следващия ден, докато омекне, след което се отцежда и се оставя настрана. В останалата...
2
Яхния с гъби
Оставете яхнията с гъби да се вари 3-4 минути, като бъркате непрекъснато, за да не се пресекат яйцата....
Яхния с кюфтетаГотовата яхния се сгъстява с размито в малко вода брашно и след 30 сек. се отнема от котлона....
5
Яхния с наденица
Загрява се олио в тиган и запържваме ситно нарязан лук и ленти чушки.
Наденицата се нарязва на кръгчета. Сипва се и се запържва леко, добавяме...
Яхния с морковиМорковите се измиват и нарязват на кръгчета, ако са големи се режат на половинки.
Лукът и чесънът се почистват и нарязват на ситно. Загрява се...
1
Рейтинг
3.8
Общо гласували: 5
51
42
32
20
10
Дай твоята оценка: