Gotvach.bg»Избрани Колекции»Леща с Наденица
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Преди да свалите лещата с наденица и картофи от котлона, добавете почистения и ситно нарязан чесън....

Разредете с вода от варенето на лещата и изсипете върху лещата. Наоколо наредете парченцата наденица....

Разрежда се с отвара от лещата и се сипва в чинията. Отгоре и около лещата се прибавят парченца изпечена или изпържена наденица....

Лещата с наденица къкри още 15 минути.
Поднасяме чорбата от леща гореща с лъжица сметана по желание....

Наденицата се нарязва на шайби и се запържва за кратко в тиган.
Изважда се и на нейно място се слага брашно....

Върнете наденицата, разбъркайте хубаво и гответе още 2 -3 мин.
Наденицата с пепероната е готова....

След това изливаме водата от тигана и оставяме само наденицата, като връщаме обратно на котлона....

След като извадите наденицата, я пресовайте между 2 дъски с тежест. След това я окачете да съхне на проветриво и сухо място....
Рейтинг
4.3
Общо гласували: 4
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка: