Gotvach.bg»Избрани Колекции»Обикновена Содена Питка
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

В брашното се прави кладенче и в него се изсипва погасената в оцета сода.
Добавят се солта и олиото. Разбърква се хубаво....

2

След това завийте питката с чиста кърпа.
Обикновената питка с хрупкава коричка е готова....

Изважда се и се правят резки с нож, в случая аз съм направила кръст върху содената питка....

1

2

От готовото тесто отделяме около 1/5, от останалата част оформяме питка, която поставяме в тава, покрита с хартия за печене....

2

Поръсих с брашно и пекох содената питка в загрята фурна на 180 градуса около 40 минути....

2
Рейтинг
4.4
Общо гласували: 5
52
43
30
20
10
Дай твоята оценка: