Gotvach.bg»Избрани Колекции»Печене на Агнешка Плешка
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


5

Агнешкото се нарязва на порции.
Запържват се до зачервяване и се изважда месото, а в мазнината се задушава лукът, наситнен, налива се водата и...

1

Разбъркваме и с тази смес пълним плешката.
Отвора зашиваме с конец.
Слагаме плешката в тавичка и я поливаме с олиото и гореща вода....

1

С тази смес се пълни плешката между ребрата и месото. Зашива се и месото се поръсва с черен пипер и сол....

Напълнената агнешка плешка намазваме с останалото олио и слагаме в средата на голяма тава....

Много ароматна и вкусна печена агнешка плешка с бяло вино.
Поднесете със студено бяло вино!...

Почистено от ципи и измито месо се нарязва на порции. Изсипва се олиото в съда, в който ще се готви ястието, и се запържва отвсякъде. Изважда се месото...

Пече се първите 20 минути при 220-240 градуса.
Накрая се намаля на 160 градуса и се пече още 2 часа....
Рейтинг
3.9
Общо гласували: 8
52
43
33
20
10
Дай твоята оценка: