Gotvach.bg»Избрани Колекции»Пикантни Сосове
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Сосовете придават допълнителен аромат и сочност на пикантните ястия....

Изсипете всичко в блендер, добавете 50 мл вряла вода и блендирайте добре лютия сос....

След 48 часа лютият сос е готов за консумация. Може да се напълни в бурканчета за зимата. Бурканите не се варят.
Много лютият сос е готов....

Гответе още 5 минути пикантния сос.
Така сварения лют сос насипете в бурканчета....

Добавете го към сместа за лютия сос и варете още 5-6 минути.
Когато сладко-лютият чили сос Тай се охлади, насипете в бурканчета....

Капсаицинът, който създава лютия вкус в сосовете, се оказва естествено оръжие при превенция на злокачесвените образувания, а химикалът джинджерол...

1

Добавя се пушеният и сладкия червен пипер и разбиваме с чесъна, докато получим лют сос за тапас....

Поднасяме веднага с лют сос, приготвен от разбити до хомогенност доматено пюре с майонеза и подправен с черен пипер, лют червен пипер, сол на вкус...
Рейтинг
4.3
Общо гласували: 10
54
45
31
20
10
Дай твоята оценка: