Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Идеи за пикантни лимонови сосове

Идеи за пикантни лимонови сосове

AdminAdmin
Администратор
9484
Филе с Лимонов Сос

Сосовете придават допълнителен аромат и сочност на пикантните ястия. Някои сосове използват тръпчиво-киселия вкус на лимона, за да подсилят вкусовото усещане на останалите продукти в чинията. Пикантните лимонови сосове са най-подходящи за зеленчуци, морска храна, пиле и други видове месо.

Зеленчуци

Лимоновият сос значително подобрява вкуса на зеленчуците. За приготвянето им е необходимо да разбъркате царевично нишесте в пилешки бульон. Добавете сокът на един лимон, соев сос и люспите на люта червена чушка. Затоплете на средна температура, докато сместа се сгъсти. След което превключете на по-ниска температура.

През това време си подгответе зеленчуците. Сред най-подходящите зеленчукови ястия за този сос е карфиолът. За целта нарежете на едри филийки зеленчука, потопете в предварително разбито яйце и в брашно. Пържете в растителна мазнина докато не стане златисто кафяво. След изваждане отцедете и полейте с лимонения сос.

Морска храна

Лимоновите сосове са изключително подходящи за морските храни. Тук ще посочим рецепта за филе от треска със сос. Рибата се запича в леко намазнен тиган. В него добавете прясно изстискан лимонов сок, крем от скариди, червен пипер и магданоз.

Сос

Всичко това се пържи още 5 минути. Допълнително пригответе сос от сока на един лимон и разтопено масло. Добавете още щипка сол и прясно смлян черен пипер, след което разлейте соса към готовото ястие.

Пиле

Пилешкото месо с лимонов дресинг е великолепно съчетание. Можете да приготвите пилешки гърди с ароматен лимонов сос. За целта оваляте пилешките гърди в пармезан и брашно. Пържете в дълбок тиган на средна към висока температура. Дресингът също се обработва топлинно. Смесете брашно, лимонов сок, пилешки бульон, масло и пресен магданоз.

Червени меса

Комбинацията между телешки шишчета и лимонов сос е изключително вкусна. Смесете лимонов сок, растително масло/олио, мента, джинджифил и зелени люти чушки. Пасирайте, докато сосът не стане кремообразен. Така приготвеният дресинг се поднася в отделна купичка или полят върху шишчетата.

За свински пържоли е подходящ лимонов сок, приготвен по следния начин – смесете пилешки бульон, бяло вино, настъргана лимонова кора и каперси. Загрейте до средна температура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
44
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тази статия още не е коментирана. Бъди първият, който ще остави коментар към нея:Анонимен