Най-новото

Разгледай най-новите статии, рецепти и съвети в Готвач.бг.
  • Полезна ли е кората на картофите?Полезна ли е кората на картофите?Кой не обича картофи? Пържени, варени, запечени - това е зеленчук, който може да бъде приготвен по доста различни начини. Но понякога ги избягваме, защото, за да си ги приготвим, трябва да се потрудим преди това. Какво......
  • Храни, които не трябва да смесвате с млякотоХрани, които не трябва да смесвате с млякотоЗдравословното хранене напоследък е основа за много диети и хранителни режими. Но то е не само препоръка, а и наше задължение, ако искаме да сме здрави. В здравословните препоръки на специалистите влизат съвета ......
  • Тайни за пухкав домашен кексТайни за пухкав домашен кексСлучвало ли ви е кексът да изглежда бухнал и пухкав, докато е във фурната, но в мига, в който го извадите, да спадне и да изгуби напълно предишния си апетитен вид? Ако отговорът е да, значи сте на точното място. Пригот......
  • Не слагайте повече сметана в кафето. Ето защо!Не слагайте повече сметана в кафето. Ето защо!Любителите на кафето не могат без него и ден. Навикът сутрин рано да пием кафе ни събужда и разсънва, но има много хора, които просто обичат аромата на кафе и обичат да го пият, не защото ги ободрява. Характерният в......
  • Любими плънки за пълнени чушкиЛюбими плънки за пълнени чушкиПълнени чушки са традиционно българско ястие, което е задължително на трапезата за Бъдни вечер. Но освен по празниците, пълнените чушки са любими и във всекидневното меню на българите. Ние ги обичаме или пълнен......
  • Празнуваме Деня на лимоновите мъфиниПразнуваме Деня на лимоновите мъфиниНа 15 декември е време да обърнем специално внимание на мъфините - и по-специално на лимоновите мъфини. Лимоновият аромат е любим вкус в света на сладкишите, а този Денят на лимоновите мъфини е перфектното извинени......
  • Цял свят днес отбелязва Международния ден на чаяЦял свят днес отбелязва Международния ден на чаяНа днешния 15 декември по цял свят се отбелязва Международният ден на чая. Празникът на топлата напитка е сравнително нов, като е учреден през 2005 година с решение на Международния социален форум. Идеята на Между......
  • Основни правила при пържене на месотоОсновни правила при пържене на месотоСпоред всички съвременни виждания, пържената храна е много вредна за здравето. Пърженето е основата, върху която се приготвят храните в заведенията за бързо хранене. Това е вярно само донякъде. Пържената храна ......
  • 5 полезни храни, които могат да предизвикат пъпки и акне5 полезни храни, които могат да предизвикат пъпки и акнеКогато сме млади, се дразним от пъпките, които ни се появяват по лицето. Акнето е характерно пубертетска възраст, но е често срещано кожно заболяване и при възрастните. То се причинява поради различни причини и зат......
  • Патешко Магре - същност и начин на приготвянеПатешко Магре - същност и начин на приготвянеНякои са го хапвали, други са чували за него, несъмнено обаче името на това ястие вдъхва изящество, изтънченост и класа. Патешкото магре е сред най-предпочитаните специалитети на елитните ресторанти, любимо на мнозин......
  • Чай от джинджифил - за едно отлично начало на деняЧай от джинджифил - за едно отлично начало на деняПодарете си чаша горещ чай от джинджифил в тези студени дни и така не само ще се защитите от настинките, но и ще поканите коледния дух в дома си. Когато се приготвя със свеж корен от джинджифил, чаят ще бъде далеч ......
  • Как да приготвим перфектния Рибай стекКак да приготвим перфектния Рибай стекАко сте от онези хора, които не сте чували за Рибай стек, то няма страшно. В следващите редове ще ви се изясни и сме сигурни, че веднага ще го опитате. Рибай стекът всъщност е говежда пържола, най-общо казано. Изп......
  • Празнуваме Деня на печените кестениПразнуваме Деня на печените кестениВ хладния месец декември има едно затоплящо ястие, което е особено популярно в целия свят. Печените кестени често се срещат по това време на годината. Земният, уникален аромат е повече от достатъчен, за да потопи всеки......
  • Баклавата - история с дъх на печени кори и канелаБаклавата - история с дъх на печени кори и канелаТънки препечени кори, пълнеж, ухание на разтопено масло и преливаща сладост - за много народи баклавата е истинският цар на десертите. Този изкушаващ сладкиш доминира на празничните маси в България и в останали......
  • Как да облекчите стомаха си след преяждане?Как да облекчите стомаха си след преяждане?На всички ни се е случвало да изгубим самоконтрол пред трапеза, пълна с вкусни деликатеси и след това да си понесем последиците от издуване и преяждане. Това е неизбежно, особено по време на празниците, когато маси......
  • Вкусните тайни на пилешката супаВкусните тайни на пилешката супаПилешката супа е любимо ястие, не само когато сме болни. Всички знаем, че най-доброто решение срещу грип е вкусната пилешка супа. Тя действа като убиец на всички вируси. Но освен че е полезна и действа като лекарс......