Gotvach.bg»Статии»Най-новото от Gotvach.bg
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Най-популярните гъби в японската кухняВ Япония се отглеждат и консумират много видове гъби, като всеки от тях има свои характеристики и предимства. Нека видим най-популярните и най-вкусни гъби в японската кухня и ви дадем идеи как да ги използвате в своите рецепти.
19 Март
Кулинарни СъветиКакво може да се приготви с брашно от спелтаКато здравословна храна спелтата намира широко приложение в рецептите. Може да се направят различни тестени изделия със спелта - хляб, пълнозърнеста паста, мюсли, каша, десерти. Какво се приготвя от спелта?
19 Март
Кулинарни СъветиЛюти чушки Скоч бонеСкоч боне (Scotch bonnet) е вид люта чушка, която произхожда от Карибския регион и Централна Америка. Скоч боне е една от най-лютивите чушки в света, със стойност от 100 000 до 300 000 единици по скалата на Сковил.
18 Март
ЗеленчуциТахановата халва и нейните ползи за тялотоНай-полезната съставка на халвата е таханът. На него се дължат разнопосочните ползи за здравето. Състав и ползи на тахан халвата. Противопоказания за употреба на тахан халва
18 Март
Кулинарни СъветиКакво е пчелна отрова и как помагаПчелната отрова е специална течност, която се отделя от жилото на пчелата в момент на ужилване. Защо пчелната отрова е толкова полезна? Как се ползва пчелна отрова?
15 Март
Кое за какво е полезноЗащо да избираме местно отглеждани зеленчуци и плодовеЗащо е толкова важно да купуваме местно отглеждани зеленчуци и плодове? Какви са ползите от регионалните храни? Ползи от консумацията на местни плодове и зеленчуци.
15 Март
Кое за какво е полезноИзкуството на перфектно изпечените зеленчуциВ оживения свят на кулинарни приключения понякога най-приятните ястия се раждат от най-простите съставки. Едно такова кулинарно бижу е изкуството на перфектно изпечените зеленчуци.
14 Март
Кулинарни СъветиНепознатата филипендула в кулинариятаФилипендулата е била ценена от древни времена не само за своите лечебни свойства, но и за уникалния си вкус и аромат. Ароматните цветове и лечебни свойства правят Филипендула ценен акцент във всяка кухня.
13 Март
Кулинарни СъветиНай-лютите сортове чушки в светаКоя е най-пикантната люта чушка? Селекциите непрекъснато създават нови и нови лютиви сортове, изместващи предишните рекордьори. Най-лютите сортове люти чушки. Ето как подрежда скалата на Сковил лютите чушки
13 Март
ЛюбопитноКак се прави козунак без яйца и млякоРецептите се множат и това дава възможност за избор как да си направим козунак без яйца и прясно мляко, който да бъде също толкова вкусен. Опции за съставките в козунака без яйца и мляко
12 Март
Какво да сготвяСпират пластмасите за еднократна употреба е ЕС от 2030-таОт 2030 г. пластмасови артикули като чаши, чинии и кутии за еднократна употреба, които се използват из ресторантите за бързо хранене и в магазините предлагащи храна за вкъщи, ще бъдат забранени. Забрана за найлонови торби
12 Март
Кулинарни НовиниХарактеристики на брашното от спелтаХранителен състав на брашно от спелта. Спелтата съдържа малко по-големи количества протеин, отколкото пшеницата. Приложение и ползи от брашното от спелта. Брашното от спелта е здравословен хранителен продукт
12 Март
Кое за какво е полезноМед от акация - свойства и характеристикиСред многото разновидности на меда акациевият мед се откроява със своите уникални свойства. В тази статия ще разгледаме какво прави акациевият мед толкова специален
11 Март
Кое за какво е полезноНепознатата индийска подправка Ажгон-Аджвайн (Ajwain)Използването на аджвайн широко в кухнята в Индия се дължи и на нейните възможности да влияе благоприятно при проблеми с храносмилането, натравяния и язвената болест. Приложение на ажгон и готвене с аджвайн
11 Март
Кулинарни СъветиИма ли някаква полза от яденето на печени ядки?Печените ядки съдържат по-малко антиоксиданти и витамини от суровите, а някои от здравословните им мазнини може да се повредят и да образуват акриламид, макар и не във вредни дози.
11 Март
Кое за какво е полезноКак се готви телешко контрафилеТелешкото контрафиле е висококачествено парче месо, което се намира в гръбнака на животното, близо до ребрата. Телешкото контрафиле е изключително нежно и вкусно месо. Ето как се готви телешкото контрафиле
11 Март
Кулинарни СъветиИдеи за безлактозни сладоледи и кремовеМодерната кулинария предлага все повече неустоими рецепти за безлактозни храни като кремове и сладоледи. Ето няколковкусни идеи за безлактозни кремове и сладоледи
10 Март
Какво да сготвяЧай от ленено семе - как се приготвя и за какво помагаОт лененето семе се приготвя чай с многобройни ползи. Ето най-важните от тях. Ползи от лененото семе и чая от него. Чай от ленено семе за отслабване. Ако се приеме вечер преди лягане, този чай е отлично слабително средство
09 Март
Кое за какво е полезноИстория на КолатаПод названието кола се подвизават две напълно различни газирани безалкохолни напитки с различна история - кока-кола, която е безспорен лидер, и пепси - кола, която успешно я конкурира. История на Колата
09 Март
ЛюбопитноНови Рецепти
Нови Съвети
Форум
- Какъв чай се пие, когато имаме кашлица17 Януари
- Идея за ястия с елда29 Ноем.
- За или против Скир10 Септ.
- Начини на здравословно готвене28 Август
- Бихте ли заменили напълно ориза с елда?11 Август
- Бързи закуски за забързаното ежедневие03 Август
Избрано
Ястия
- Типове Ястия
- По Трудност
- По Сезон
- Други Категории
- По Националност
- Термична Обработка